Bøger / faglitteratur / øvelser

Grundbog i hestetræning : læs, hvordan du træner heste i forskellige aldre og med forskellige evner, Se hvordan du bruger de mange træningsmetoder fra arbejdslege fra jorden til terrænspringning


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Carsten Güllich-Nørby

2008

Grundbog i hestetræning, der fungerer ganske udmærket som første oversigtsværk for begynderen. Den mere erfarne hestetræner vil nok se artiklerne, der bygger på kildemateriale fra et engelsk hestetidsskrift, som noget overfladiske, og som en teoretisk ballast, der ikke alene sadler nogen unghest.

Følgende en række af hestebøger fra forlaget, er her en samling redigerede oversigtartikler fra det engelske tidsskrift Your horse om grundlæggende hestetræning. Det er den basale træning af hesten før den egentlige uddannelse. Tillærte grundlæggende færdigheder som fx det at lade sig føre i tov, gå villigt i hestetransport, eller være forberedt på besøg af smed eller dyrlæge. Alle færdigheder som hesten ikke mestrer naturligt. Bogen dækker bl.a. forskellige træningsformer, træning af unghest, dressurtræning, springtræning, turridning og konkurrencedeltagelse. Det virker som forholdsvis traditionel engelsk træning af heste, men afsnittet om træning af ungheste skiller sig positivt ud. Her øser Michael Peace, sympatisk træner og hestepsykolog, af sin viden. Jeg vil straks afprøve et par fif på min intetanende hingsteplag.

Der findes mange bøger om hestetræning, og denne er praktisk brugbar, men også noget traditionel. Andre og anderledes bøger er fx Monty Roberts dejlige Fra mine hænder til dine eller Kelly Marks Perfekte partnere.

Helt sikkert hestefaglig saglig og solid, men også lidt kedelig traditionel bog om hestetræning.