Bøger / faglitteratur

Grundbog i pædagogik til lærerfaget


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. apr. 2012

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 18. apr. 2012

Som denne antologis titel meget præcist formulerer det, er denne bog en grundbog til pædagogik på læreruddannelsen. Bogen henvender sig derfor især til læreruddannelsens studerende og undervisere, som kan anvende bogen som en pædagogisk basisbog. De enkelte kapitler indeholder nogle refleksionsspørgsmål, som indeholder meget stof til både selvovervejelse og debat. Det er derfor oplagt at inddrage refleksionsspørgsmålene i arbejdet med bogen.

Bogen er bygget op over 5 kapitler, som behandler temaerne: Pædagogiske grundsyn, Dannelse, Pædagogik og professionalitet, Lærerrollen samt Folkeskolens historiske grundlag. De enkelte kapitler indeholder indlæg skrevet af forskellige kompetente fagfolk. Nogle af indlæggene kan også findes andre steder eller i en anden form, men er her samlet for at blive til en decideret grundbog i pædagogik til lærerfaget. Det er et digert værk med stof til megen samtale, dannelse og debat på læreruddannelsen.

Forlagsserien Pædagogik til tidens øvrige udgivelser er et godt supplement til denne antologi. Idéhistorie for de pædagogiske fag, 2003 er en anden god basisbog for studerende på læreruddannelsen.

God grundbog i pædagogik til lærerfaget, som giver de studerende et godt pædagogisk afsæt til deres kommende virke.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 11. maj 2012

af

af

Gunnar Green

d. 11. maj 2012