Bøger / faglitteratur til børn

Grundstofferne omkring dig : lær atomerne i dine omgivelser at kende


Beskrivelse


Billedbog om alle grundstofferne i det periodiske system, som f.eks. brint, helium, berylium og einsteinium, og om deres særlige egenskaber og hvordan de anvendes.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. mar. 2020

af

af

Dorthe Grønbæk

d. 30. mar. 2020

Få masser af viden om videnskabens byggesten - grundstofferne. De er faktisk lige omkring dig i din hverdag. Fagbilledbog fra 8 år.

Sherlock Ohms er videnskabsdetektiv, som leder efter grundstoffer. Han starter med at forklare "Big bang", hvor grundstofferne opstod, og "Det periodiske system", som er et skema over alle grundstoffer. Efterfølgende beskrives alle de enkelte grundstoffer, fx brint, helium, beryllium, fluor, klor og rhenium. Grundstofferne beskrives med en tekst, særlige forhold, som fx hvordan stoffet fremtræder, hvilke farlige egenskaber det evt. har, og hvor det er stærkt til stede i vore omgivelser. Fx er titan stærkt tilstede i kunstige legemsdele. Der er også tegneseriestriber med historier om kendte videnskabsmænd og ideer til videnskabelige eksperimenter, som kan udføres af læseren hjemme. Bagerst i bogen er ordliste og stikordsregister. Forfatteren er også kendt for Håndbog for spasmagere.

En flot og indbydende bog om et svært emne. Den virker meget grundig i sin formidling, og illustrationerne og de sjove fakta-bokse gør emnet forståeligt og interessant. Dog kræver bogen nok en vis forforståelse og interesse for emnet. Kan også bruges som opslagsværk.

GrundstofferneAtomer, stråling og kerneenergi henvender sig til de lidt ældre børn, men formidler også et svært emne på en grundig og forståelig måde. Atomer, stråling og kerneenergi handler også lidt om grundstofferGrundstofferne henvender sig til de lidt ældre børn, men formidler også et svært emne på en grundig og forståelig måde. handler også lidt om grundstoffer.