Bøger / faglitteratur til børn

Grundstofferne


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. mar. 2017

af

af

Louise Urban Andersen

d. 23. mar. 2017

Farverige og lærerige bøger fra serien "Gå på opdagelse". Lær om stjernekiggeri, verdenshavene og grundstofferne. For børn fra ca. 12 år, men kan også læses af voksne.

De tre bøger er bygget op med ensartet layout, og der anvendes gennem alle bøgerne den samme type illustrationer og faktabokse. Bøgerne lægger ud med et afsnit, der giver en kort vejledning til læsning, og de afsluttes med ordforklaring og indeks. I "Grundstofferne" er der en introduktion til grundstoffer, og hvor vi kan møde dem i hverdagen. Der er oversigter over metaller, kulstofs vigtighed for livets kredsløb, radioaktive stoffer og dødbringende stoffer. "Nattehimlen" ser nærmere på stjernebilleder, nordlys og de store afstande i rummet. Der er beskrivelser af planeterne og stjernetyper. Der er guide til, hvordan man iagttager legemer på himlen med det blotte øje. "Oceanerne" koncentrerer sig om livet i og omkring verdenshavene. Der er beskrivelser af bjergkæder og vulkaner under havet, en havbunds opbygning, de forskellige ø-typers tilblivelse og det mangfoldige liv i dybet.

Bøgerne er grundige, flotte og spækket med illustrationer og faktabokse. Emner, der ellers er svære at forstå, bliver formidlet på en måde, så det er tilgængeligt.

Forfatterne har tidligere udgivet bøger, der henvender sig til samme målgruppe - fx Solen.


Børn & bøger

Årg. 70, nr. 5 (2017)

af

af

Kent Poulsen

Årg. 70, nr. 5 (2017)