Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Gry i Paris


Beskrivelse


Gry, som snart er 14, skal klare meget på én gang. Hun skal til Paris både med sin far og med sin klasse, og dernede forelsker hun sig i charmetrolden Jean-Paul.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Bente Nielsen

d. 18. dec. 2018

I den sjette bog om Gry er hun blevet 14 år. Hun skal til Paris med sin klasse, men får lejlighed til at køre derned i bil med sin far nogle dage før klassen ankommer. Da kammeraterne kommerhar Gry allerede oplevet en del, blandt andet er hun blevet lidt forelsket i en fransk dreng. Bogen giver et fint billede af den tænksomme Gry og hendes små problemer med sig selv og omverdenen.Også forholdet til faderen er godt beskrevet. Pariserturen bliver med dens mange forskellige indtryk en oplevelse for den følsomme Gry, men hun evner på bedste vis at bearbejde de forskelligeindtryk, så hendes egen verden ikke bliver for kaotisk og uoverskuelig. Bogen lægger mere vægt på at fortælle om de unge menneskers oplevelse af turen og hinanden end på en beskrivelse af byen. Pådette felt virker den meget realistisk, og mange skolebørn på tur vil kunne nikke genkendende til mange episoder. Bogen er meget velskrevet i et nuanceret og glidende sprog. Omslaget viser'forsiden' og 'bagsiden' af Parisog passer fint til indholdet. En sød, enkel og positiv bog, der kan læses fra 11 år.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Peter Kim Holt (skole)

d. 18. dec. 2018

Århuspigen Gry, knap 14 år, planlægger med sin klasse en rejse til Paris. Uventet får hun nogle dage før afgang tilbud om at ledsage sin mekaniker-far på en forretningsrejse til byen. Turengår bl.a. via Amsterdam (ophavet har en fortid som halvaktiv hippie), og vel ankommet udforsker Gry Paris, oplever byens atmosfære, bliver forelsket i en 'lokal' - og er klar til at modtage sinveninde, kæreste og resten af klassen. Den tempofyldte historie i 15 veldisponerede kapitler, hvor der undervejs refereres til tre tidligere udgivne titler om Gry og hendes meriter, rummer bådepræcise og morsomme iagttagelser af såvel danske som udenlandske miljøer og personer. Undertiden går det så stærkt, ar den sproglige jargon skurrer og gør beskrivelserne unuancerede og karikerede.Pubertetens identitetssøgen og usikkerhed præger hovedpersonen i tanker og handling; (hvad kropsfunktioner angår lades læseren (m/k) ikke i tvivl om ubehaget ved at menstruere), men elementer sominitiativ, handlekraft ognysgerrighed indgår også i hendes sammensatte personlighed. Alt i alt en underholdende roman, som kan læses fra ca. 6 klassetrin.


Land & folk

d. 9. aug. 1989

af

af

Bodil Cold-Ravnkilde

d. 9. aug. 1989


Jyllands-posten

d. 19. feb. 1990

af

af

A.V.

d. 19. feb. 1990


Politiken

d. 2. aug. 1989

af

af

Marianne Gade

d. 2. aug. 1989


Det fri Aktuelt

d. 8. aug. 1989

af

af

Steffen Larsen

d. 8. aug. 1989