Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Gry og Janus ser dyr


Beskrivelse


Gry og Janus besøger deres ven Johan. Han bor på en gård, og han har mange dyr. Gry og Janus må finde alle hans dyr. Udover føl, ko, og gås har Johan også myg, ål og en frø.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. nov. 2017

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 10. nov. 2017

To historier om vennerne Gry og Janus der har det sjovt med at gætte ord, og da de besøger Johan, finder de dyr på gården og i naturen. Lydret læsning fra 6 år.

Letlæste bøger om vennerne Gry og Janus. Bøgerne er 2. og 3. titel i forlagets serie "Lydret 1" med lix 4. Gry og Janus laver gættelege. De leger med bogstavkort, sætter bogstaver sammen, putter en konsonant foran og læser dyr. I "Janus og Gry ser dyr" besøger de deres ven Johan, der har mange dyr på gården. Gry og Janus må finde alle hans dyr. Udover føl, ko, og gås har Johan også myg, ål og en frø.

Bøgerne har hårde omslag og farverige illustrationer. Illustratoren Dorte Pontoppidan Thyssen har en dejlig naiv og humoristisk streg, og hendes tegninger understøtter og hjælper læseren til at læse og forstå historierne. Teksterne er forfattet af Jørn Jensen, der anvender mange gentagelser af lydrette ord, og han lader historierne foregå i et sjovt og hyggeligt univers, der nok skal smitte af på læserne. De kender alt til at gætte ord, og de elsker ofte at læse om dyr.

Gry og Janus ror om kapJens og Liv ser på dyrGurli får en grisMax ser en myg er første bog i serien. Der findes flere lydrette og letlæste historier om dyr, fx Jens og Liv ser på dyr, Gurli får en gris og Max ser en myg er bud på tilsvarende letlæste bøgerGry og Janus ror om kap er første bog i serien. Der findes flere lydrette og letlæste historier om dyr, fx , Gurli får en gris og Max ser en myg er bud på tilsvarende letlæste bøgerGry og Janus ror om kap er første bog i serien. Der findes flere lydrette og letlæste historier om dyr, fx Jens og Liv ser på dyr, og Max ser en myg er bud på tilsvarende letlæste bøgerGry og Janus ror om kap er første bog i serien. Der findes flere lydrette og letlæste historier om dyr, fx Jens og Liv ser på dyr, Gurli får en gris og er bud på tilsvarende letlæste bøger.