Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Gry og kirsebærtræet


Beskrivelse


Familiens store ønske om et sommerhus går i vasken på grund af pengemangel, men heldigvis får den årvågne Gry en meget bedre idé.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Birte Egebak (børn)

d. 18. dec. 2018

3. bog om Gry og hendes familie, mor Bertha, far Egon og lillebror Bjørn. Forf. har skiftet til det nystiftede forlag Friskov, men de planlagte bøger om Gry, hvis mor er på kontor og hvis farer langturschauffør, fortsætter. - Grys tidl. problem i forb. med lillebroren er overstået, det er forsommer og snart ferie. Problemet i denne bog er netop sommerferien; selvom Egon har tagetekstraarbejde, er der alligevel ikke sparet penge nok op til det sommerhus, de har ønsket sig. Men på en tur på kirkegården med fru Frandsen fra opgangen derhjemme ser Gry på vej gennem noglekolonihaver et skilt med have til salg. Hun får lokket Egon derud, og så kommer der gang i tingene. Der bliver råd til have med både kirsebærtræ og hus - og der bliver festet og stiftet nyebekendtskaber. - Grybøgerne tager børn alvorligt, viser sammenhæng mellem barnets og den voksnes tilværelse. Konfliktstoffet - arbejde, økonomi, familie, alderdom, generationer er ikke direkte iforgrunden, men alligevel en del afden baggrund Grys oplevelser fremstår på. Oplagt oplæsningsstof fra 6 år. Ill. af Bodil Nygård.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Bente Larsen (skole)

d. 18. dec. 2018

Tredje bog om pigen Gry og hendes familie. Dennegang hører vi om, hvordan det går med familiens drøm om et sommerhus. De har ikke rigtig råd, men til alt held finder Gry en tom kolonihave, somde køber, og et hus dertil får de også. Kvaliteten i denne bog består i den dagligdags beskrivelse af en ganske almindelig familie. I historien her udviser Gry måske nok mere initiativ end børnsædvanligt gør, men ellers var der jo ikke blevet meget historie ud af det. - Der er en del tilløb til morsomheder, som formodentlig går over børns hoveder; som f.ex. den skaldede mand, der hedderIb Hannibal Olsen og taler med en masse ordsprog hele tiden, men alt i alt er det en hyggelig historie, som børn i 7-10 års alderen vil kunne lide. God typografi og illustreret med enkeltestregtegninger.


Lands-avisen Aktuelt

d. 2. nov. 1981

af

af

Steffen Larsen

d. 2. nov. 1981


Information

d. 13. aug. 1981

af

af

Lone Thau

d. 13. aug. 1981


Jydske tidende

d. 30. juli 1981

af

af

Calle

d. 30. juli 1981


Land & folk

d. 24. nov. 1981

af

af

Herman Oschlak

d. 24. nov. 1981