Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Gry på arbejde


Beskrivelse


7-årige Gry skal med sin far, der er kølevognschauffør, til Holland med en ladning fisk. Hun bliver til langt større nytte på turen, end han havde forestillet sig.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Sus Rostrup (børn)

d. 18. dec. 2018

2. bind i en planlagt 10-bindsserie om den 7-årige pige Gry og hendes daglige tilværelse sammen med forældrene, Bertha og Egon i Århus, hvor hvert bd. også kan læses selvstændigt, idet detager forskellige problemområder op. Efter lillebroderens fødsel, som Gry oplevede i bd. 1, er Bertha træt og deprimeret og har ikke kræfter til også at tage sig af Gry, der ikke forstår det, kedersig og bliver sur og gal. Egon, der er langturschauffør, foreslår, at Gry kommer med ham og hans fiskebil på en tur til Holland, sådan at Bertha får lidt fred og mulighed for at være alene med denlille ny. Gennem arbejdsfællesskabet på turen lærer Egon og Gry hinanden at kende på en ny måde og med sin 7-årige erfaringsbaggrund registrerer Gry snusfornuftigt og levende, hvad der sker omkringhende: chaufførmiljøet - lovlig positivt skildret - og de fremmede omgivelser. En god og brugbar bog, der tager både barnets og de voksnes problemer seriøst og betragter dem som noget, man ifællesskab kan gøre nogetved og ikke bare klarer mellem de voksne med et klap på kinden til barnet. Til brug fra 6 år.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Bente Larsen (skole)

d. 18. dec. 2018

I denne anden bog om den 7-årige Gry fortælles om, hvorledes hun ikke har det så rart, efter at der er kommet en lillebror i familien, og moderen endnu ikke er sig selv efter fødselen.Forældrene får så den ide at lade hende følges med faderen, der er lastbilchauffør, på en tur til Holland. På turen oplever Gry en række for hende nye ting. Hvordan det er at bo i en lastbil,fremmede mennesker og fremmede sprog, grænser o.s.v. Alt forklares uden at det virker påklistret eller konstrueret. Det er et rart nært forhold, der beskrives mellem Gry og forældrene; megetnaturligt og dagligdags. Replikkerne i bogen er gode, og sproget fint med en humoristisk tone. Det må være en dejlig bog at læse op. Bogen er illustreret med gode, levende stregtegninger. Det erikke nogen stor bog, men det er en god børnebog. Det er kvalitet. Lad os bare få nogen flere af dem. Selvlæsning fra ca. 10 år. Oplæsning for børn på Gry's alder.


Socialistisk dagblad

d. 4. juli 1979

af

af

Søren Eriksen

d. 4. juli 1979


Vestkysten

d. 3. aug. 1979

af

d. 3. aug. 1979


Vejle amts folkeblad

d. 16. juni 1979

af

af

Carlo Madsen

d. 16. juni 1979


Aarhuus stiftstidende

d. 27. juni 1979

af

af

Birthe Gaden

d. 27. juni 1979


Lands-avisen Aktuelt

d. 29. aug. 1979

af

af

Steffen Larsen

d. 29. aug. 1979