Bøger / faglitteratur / hækleopskrifter

Grydelapper


Beskrivelse


Mange forskellige opskrifter på hækling af grydelapper.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. juli 2015

af

af

Rikke Bruun

d. 7. juli 2015

Grydelapper har man altid brug for, og her er en bog fyldt med opskrifter på denne nyttige brugsgenstand. Bogen henvender sig til såvel nybegyndere som øvede. Et minimum af kendskab til hækling er dog en forudsætning.

Grydelapper er et mindre håndværk, som er let at have med sig rundt, og så er det en oplagt mulighed til at få brugt de rester af bomuldsgarn, man har liggende. Bogen her indeholder 31 opskrifter på grydelapper med stigende sværhedsgrad begyndende med de letteste først og med stor variation i udtrykket. Her er de helt traditionelle firkantede og runde, men der er også grydelapper formet som fødder, dukke, kjole eller et elefanthoved. Som inspiration til selv at lave andre mønstre har bogen bagerst opskrifter på de 3 grundmønstre; rund, firkantet og sekskantet. Bogen indeholder som sådan ingen gennemgang af de forskellige teknikker, men under forkortelserne er de forskellige masker forklaret i tekst.

En fin bog med mange sjove grydelapper. Set-uppet er helt traditionelt med billeder og opskrifter, og minder grafisk meget om forfatterens første bog Små hæklerier, 2014. Layoutet virker dog en smule gammeldags.

Opskrifter på grydelapper findes oftest som enkelte opskrifter i hæklebøger som fx Håndarbejde i havenHæklerier, 2013, og Hæklerier, 2004Opskrifter på grydelapper findes oftest som enkelte opskrifter i hæklebøger som fx Håndarbejde i haven, 2013, og , 2004.