Bøger / faglitteratur / taler

Gud er ikke kristen - og andre provokationer


Beskrivelse


Samling af ærkebiskop Desmond Tutus (f. 1931) taler, prædikener, breve og interviews gennem 40 år fra opgøret med apartheid i Sydafrika til arbejdet for fred, retfærdighed og menneskerettigheder verden over.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. nov. 2012

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 27. nov. 2012

I kraft af hans position som kirkeleder, politisk aktivist, fortaler for tolerance og frihed bør denne bog med nogle af tidligere ærkebiskop, Desmond Tutus kontroversielle prædikener og taler vække interesse i brede kredse indenfor religion, politik og freds- og forsoningsarbejde.

Desmond Tutu er en af det 20. århundredes mest betydningsfulde personer. Hans rolle som fortaler for tolerance og gensidig forståelse, mennesker og religioner imellem kendt over hele kloden, og Nobels fredspris er kun en af mange mere officielle anerkendelser. Det overses ofte i omtaler af ham, at han er et kompromisløst menneske, som har fastholdt sine holdninger, uanset hvem de måtte provokere. Denne samling af taler og især prædikener er delt i fire hoveddele: Fortaler for tolerance og respekt, International forkæmper for retfærdighed, En stemme for Afrikas stumme og Sydafrikas stumme. De enkelte taler er kort kommenteret af John Allen, der som sydafrikansk embedsmand har fulgt Tutu i mange år. Samlet giver bogen et godt indblik i Tutus budskab, og den formidler også hans brændende engagement og hans humor.

Der er andre bøger, hvor Tutu gør rede for sine ideer. Fx Gud har en drøm, som er mere helstøbt, men som til gengæld ikke giver et lige så bredt indblik i Tutus livsværk.

Denne kommenterede samling af taler og prædikener, vises bredden i det engagement, der har drevet den nu aldrende Desmond Tutu gennem alle årene.


Kristeligt dagblad

d. 17. dec. 2012

af

af

Claus Grymer

d. 17. dec. 2012