Bøger / faglitteratur

Gud er : regulær snak om illusioner, universets natur, tidligere liv, religion, sex, politik og tilgivelsens mirakler


Beskrivelse


Gary er en helt almindelig mand. En dag får han besøg af to skabninger, som levede sammen med Jesus. Det bliver til 17 spændende samtaler om alt mellem himmel og jord. Samtalebog til læsere med interesse i åndelig vejledning og religion.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. nov. 2022

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 18. nov. 2022

Gary er en helt almindelig mand. En dag får han besøg af to skabninger, som levede sammen med Jesus. Det bliver til 17 spændende samtaler om alt mellem himmel og jord. Samtalebog til læsere med interesse i åndelig vejledning og religion.

Gary Renard, en ganske almindelig mand fra Maine i USA, får ændret sit liv, da to "opstegne mestre", Arten og Pursah, opsøger ham i hans dagligstue tilbage i 1992. De fortæller ham, at de for ca. 2000 år siden tilhørte den flok af tilhængere og disciple, der omgav Jesus, og de har besluttet sig for at fortælle deres version af Jesu lære og mission. Her kommer Gary ind i billedet. Bogen skildrer gennem 17 kapitler/samtaler både Garys og læserens indføring i begrebet "Et kursus i mirakler" - en ny åndelig tilgang til religionen og universet. Men det bliver også til en snak om meget andet. På forsiden står der "Regulær snak om illusioner, universets natur, tidligere liv, religion, sex, politik og tilgivelsens mirakler.".

En anderledes og ofte ganske morsom bog om nyreligiøse tematikker og åndelige vejledere. Formen gør, at udgivelsen fremstår mindre belærende end lignende udgivelser, og samtidig diskuteres mange relevante emner.

Udover nogle få sproglige ændringer på bogens for- og bagside, er der ikke forskel på denne udgave og førsteudgaven, Gud erDin udødelige virkelighed, fra 2006. Det er oplagt også at læse fortsættelsen: Din udødelige virkelighedUdover nogle få sproglige ændringer på bogens for- og bagside, er der ikke forskel på denne udgave og førsteudgaven, Gud er, fra 2006. Det er oplagt også at læse fortsættelsen: .


Bibliotekernes vurdering

d. 29. mar. 2006

af

af

Claus Bundgaard

d. 29. mar. 2006

Den amerikanske forfatter præsenterer sig selv som en uuddannet almindelig fyr, hvis største ambition er at flytte til Hawaii, føle sig ét med naturen og drikke øl. Helt almindelig forbliver han imidlertid ikke efter, at han i julen 1992 første gang får besøg af to ikke fysiske eksistenser, der kalder sig Pursah og Arten. De fortæller, at de for ca. 2000 år siden tilhørte den flok af tilhængere og disciple, der omgav Jesus, og de har besluttet at henvende sig til især den kristne verden, for at fortælle deres version af Jesu lære og mission til Gary Renard. Deres beretning ligger tæt op ad den, gnostikerne forfægter med Thomasevangeliet som deres vigtigste kildeskrift. Gud er ikke skaberen, Gud er den kærlighed, der gennemstrømmer, giver liv og muliggør skaberværket, og Jesus var profeten og mystikeren, der forsøgte at formidle dette enkle budskab. Bogen er en redigeret og kommenteret afskrift af den dialog, som de to opstegne mestre har med den vantro og temmelig uærbødige forfatter. Det er der kommet en anderledes, uhøjtidelig og tankevækkende bog ud af, som adskiller sig fra mange andre kanaliserede nyreligiøse budskaber ved både at være meget jordnær og samtidig være et vægtigt teologisk debatindlæg.