Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Guderne


Beskrivelse


De er bedste veninder, og de kalder sig selv for Guderne. Janne, Bita og Lilly gør alt for at ændre det trivielle og til tider rå liv i provinsen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. juni 2016

af

af

Helle Laursen

d. 9. juni 2016

"Guderne" kalder veninderne Janne, Bita og Lilly sig. Janne er dødtræt af at bo i provinsen med sin triste skilsmisse-far. Da Lilly erkender at hendes kæreste er voldelig, går Guderne i auktion. For 14-16-årige.

Janne og hendes veninder bor i provinshullet Tierp, og går i gymnasiet. Efter af Lilly er blevet slået af sin kæreste, bestemmer de sig for at sætte en ny dagsorden for deres liv. De vil ikke længere være "piger", men guder. Hvordan kan man vriste sig fri af provinsens grå kedsommelighed, få sat en stopper for den voldelige kæreste og samtidig finde sig selv? Ny bog i serien "Sonar".

Du bliver blæst omkuld af denne rå, sjove og kaotiske historie, der fortælles af Jannes stærke stemme. Sproget er fyldt med billeder og citater. Teksten understøtter Jannes turbulente følelsesliv, sproget er hektisk, rapt og ligefremt. Tempoet dunker derudaf ganske som Jannes teenage-puls. Tonen er humoristisk og har en feministiske vinkel på problemstillingerne. Der er også plads til refleksion for, hvor langt man vil gå i et kærlighedsforhold.

I "Sonar" serien, finder du også Kun tæt påSe mig, skub mig, grib mig der også handler om en venindeflok og deres problemer. Du kan også læse Se mig, skub mig, grib mig, hvor fire unge piger mødes på et tidspunkt i deres liv, der er fuldt af ændringer og udfordringerI "Sonar" serien, finder du også Kun tæt på der også handler om en venindeflok og deres problemer. Du kan også læse , hvor fire unge piger mødes på et tidspunkt i deres liv, der er fuldt af ændringer og udfordringer.