Bøger / skønlitteratur / roman

Gudindens sidste offer


Beskrivelse


Krimi. Videnskabsjournalist Thea Vind hvirvles ind i et magtspil om syriske kunstgenstande. Snart må hun rejse til Damaskus for at løse gåden om en mystisk statue, der efterstræbes fra flere sider.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. feb. 2012

af

af

Christine Christensen

d. 28. feb. 2012

Første bind i ny dansk krimiserie af debuterende makkerpar. Forfatterne er gift og arbejder som henholdsvis journalist og filmkonsulent.

Da Videnskabsjournalist Thea Vind får til opgave at interviewe en anerkendt forsker, aner hun ikke at hendes artikel vil involvere hende i en sag om smugling af syriske kunstskatte. På forskerens kontor stifter hun første gang bekendtskab med en smuk statue af gudinden Ishtar - en statue, der er efterstræbt fra mange sider. I sin søgen efter sandheden om statuen opsøges hun af arkæologen Saïd, der for alt i verden vil beskytte Ishtar og have hende med tilbage til det land, hvor hun hører til. Men ikke alle ønsker at Ishtar skal tilbage og for at finde en løsning, må Thea og Saïd flygte til Damaskus med forbryderne lige i hælene. Snart befinder de to sig ved den arkæologiske udgravning, hvor det hele begyndte. Historien er fortalt i et lettilgængeligt sprog og har et fint flow. Spændingen holder bogen igennem, selvom det aldrig bliver rigtig farligt, og personerne er beskrevet med en tilpas inddragelse af deres privat- og kærlighedsliv til at de bløde krimilæsere vil være underholdt.

Til læsere af bløde krimier med let genkendelige personkarakteristikker. Emnemæssigt minder bogen om Shobha Nihalanis Det tavse monument.

En ny dansk krimiserie, der, uden at være nyskabende, tilbyder en underholdende historie til de(kvindelige)krimilæsere, som nyder en historie uden alt for meget udpenslet vold og med en indbygget kærlighedshistorie.


litteratursiden.dk

d. 19. mar. 2012

af

af

Henriette Olesen

d. 19. mar. 2012

Fængslende, fængende og fantastisk krimidebut fra det nye forfatterpar Bille og Bille. Jeg åbnede denne krimi for lige at læse et kapitel, og jeg læste og læste og læste, jeg var helt opslugt i både p...


litteratursiden.dk

d. 29. mar. 2013

af

af

Andrup's Bookshelf

d. 29. mar. 2013

Bogen fangede mig fra aller første side. Spænding blandet med arkæologi, islam og Syrien. Fortællingen er gennemsyret af viden og et fantasisk fortællergen. På trods af emnet fandt jeg på intet tidspu...


Jyllands-posten

d. 2. mar. 2012

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 2. mar. 2012


Politiken

d. 7. mar. 2012

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 7. mar. 2012


Berlingske tidende

d. 10. mar. 2012

af

af

Jens Andersen

d. 10. mar. 2012


Weekendavisen

d. 20. apr. 2012

af

af

Katinka Bruhn

d. 20. apr. 2012