Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Gudindens udvalgte


Beskrivelse


Fantasy. Den unge vampyr-yngling Zoey har frivilligt ladet sig fængsle, fordi hun tror, hun har myrdet 2 mænd. Samtidig har den onde gudinde Neferet forskanset sig på et hotel, som hun har omdannet til sit eget tempel - og har erklæret krig mod resten af verden. Zoey og hendes venner må endnu engang tage kampen op imod de mørke kræfter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. maj 2015

af

af

Lone Rahbek Christensen

d. 8. maj 2015

12. og sidste bind i den moderne vampyrserie, "Nattens Hus". For unge fra 14 år, primært piger.

Bogen starter, hvor 11. bind sluttede. Den unge vampyr-yngling Zoey har frivilligt ladet sig fængsle, fordi hun tror, hun har myrdet 2 mænd. Samtidig har den onde gudinde Neferet myrdet talrige personer og forskanset sig på et hotel, hvor hun erklærer krig mod resten af verden. Zoey og hendes venner må endnu engang tage kampen op imod de mørke kræfter. Forfatterne Phyllis Christine Cast og Kristin Cast (mor og datter) har skrevet serien.

Bøgerne i serien skal læses i rækkefølge, da der er et stort persongalleri, og der løbende refereres til tidligere hændelser. Serien er en moderne vampyrfortælling med masser af drama, romantik, magi og spænding, og dette sidste bind er - som ventet - også ret dystert og blodigt. Historien er opdelt i korte kapitler, som skifter imellem forskellige personers synsvinkel. Den skiftende synsvinkel gør bogen varieret og spændende. Sproget er en blanding af nutidige begreber og slang, og af højstemte, højtidelige vendinger og urgamle magiske formularer.

1. del i serien "Nattens Hus" udkom på dansk i 2008, og afslutningen på historien er ventet med spænding. Serien kan sammenlignes med serierne "Twilight" og "The vampire diaries", men er lidt sværere tilgængelig, rent sprogligt.