Bøger / faglitteratur / erindringer

Guds gidsel : en sand historie om forfølgelse, fængsling og udholdenhed


Beskrivelse


Den kristne amerikanske missionær Andrew Brunson (f. 1968) fortæller om hans 735 dages lange fængselsophold i Tyrkiet, anklaget for terrorisme, hvor han blev brugt som en brik i et politisk spil.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. nov. 2019

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 12. nov. 2019

Bog om den kristne missionær Andrew Brunsons 735 dages lange fængselsophold i Tyrkiet, hvor han blev brugt som en brik i et politisk spil. For voksne med interesse for kristenforfølgelser og politik.

Bog i syv dele + epilog med et forord af generalsekretæren for den danske Europamission. Bogen er en personlig beretning, om hvordan Andrew og hans kone Norine efter 23 år som missionærer i Tyrkiet bliver arresteret, fordi de er kristne. Uden en retsstats sikkerhed bliver han beskyldt for terrorisme. Andrews sag bliver et statsanliggende mellem Tyrkiet og USA. Erdogan ønsker at udveksle ham for Fethullah Gülen, der er i USA. Bogen følger både det politiske spor samt det trosmæssige. Forfatteren har en inderlig overbevisning om, at Gud har en plan med hans uretmæssige fængsling.

Denne bog er skræmmende læsning. Den behandling forfatteren og andre kristne får i Tyrkiet er grotesk og kafkask. Man føler dybt med Andrew Brunson, når han endnu en gang bliver overflyttet til et nyt fængsel, isoleres, får nye vilde beskyldninger i sin sagsmappe og ikke mindst går mere og mere i opløsning som menneske. Hvis man ikke er lige så troende som forfatteren, vil man blive generet af hele sporet om Guds planer med ham. Som ikke-omvendt bliver man vred over, at han hele tiden tilskriver Gud alt det forfærdelige, der sker med ham ligesom med Job.

Kristne og kristne missionæres vanskelige forhold i Tyrkiet beskrives også i denne bog: På kanten af paradis.


Kristeligt dagblad

d. 28. dec. 2019

af

af

Søren Hermansen (f. 1951-02-07)

d. 28. dec. 2019