Bøger / skønlitteratur / roman

Guds hånd


Beskrivelse


Krimi. Premier League klubben London City skal spille mod Olympiakos i det kriseramte Athen, hvor uroen ulmer i gaderne. Under kampen kollapser og dør englændernes bedste spiller på mystisk vis. Citys handlekraftige manager Scott Manson aner uråd.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. feb. 2016

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 8. feb. 2016

Scott Manson vender tilbage som manager og efterforsker i Premier League klubben London City, som møder Olympiakos i Athen. Frustrationerne både i byen og på tilskuerpladserne er på kogepunktet og tilspidses yderligere, da en spiller dør på banen. For fodbold- og krimifans.

Philip Kerr giver i Scott Manson-krimi nr. 2 et detaljeret indblik i en korrupt fodboldverden med lyssky investeringer og spillerhandler. Handlingen udspiller sig i Grækenland med omdrejningspunkt om London Citys Champions League kamp mod Olympiakos. Et opgør, der udarter sig i kaos ved Citys angrebsstjerne Bekims tragiske kollaps og død. Alt tyder på et hjerteanfald. Men sagen vokser fatalt, da også en escortpige med forbindelse til Bekim findes død. Londonholdet tilbageholdes derefter i Athen af det græske politi. Scott vejrer nu mord og begynder på egen hånd en efterforskning for at trævle sagen op.

En krimi mættet med et væld af velresearchede fodbolddetaljer og indforståede hints, personer og episoder fra både Premier League og sporten generelt. Foreningsmængden mellem inkarnerede fodboldfans og krimilæsere vurderes ikke som decideret bred, men Kerrs pen flyder let, og bogen er spændende med personer og begivenheder skildret med et fint humoristisk glimt i øjet. Personskildringerne og krimiplottet ligger dog i mest i genrens mellemvare.

Anden Scott Manson-krimi efter JanuarvinduetSort søndagGolden boys. Af andre fodboldkrimier ses: Sort søndag og Golden boysAnden Scott Manson-krimi efter Januarvinduet. Af andre fodboldkrimier ses: og Golden boysAnden Scott Manson-krimi efter Januarvinduet. Af andre fodboldkrimier ses: Sort søndag og .


Weekendavisen

d. 18. mar. 2016

af

af

Morten Hesseldahl

d. 18. mar. 2016