Bøger / skønlitteratur / roman

Gudspartiklen


Beskrivelse


Mikkel har mistet sit livs kærlighed og vandrer gennem tilværelsen som et spøgelse. Men så finder han en hemmelig dør, der fører ind til nabolejligheden, som ikke har været beboet siden 1940'erne. Her opdager Mikkel noget, der kan ændre ham selv og hele verden.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. apr. 2015

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 23. apr. 2015

Kærlighed, trafficking, koncentrationslejre, Higgs-partikel, Vesterbro, Afrika, Pagtens Ark og meget mere. Overordnet til læsere af spændingslitteratur, men også til læsere med interesse for fysik og teologi.

Mikkel vandrer gennem tilværelsen på Vesterbro som et spøgelse, styret af mindet om sin afdøde kæreste. En dag opdager Mikkel at der bag hans klædeskab er en åbning til lejligheden ved siden af. En lejlighed, der ikke har været beboet siden 1940'erne. Her finder Mikkel noget der sender ham på en rejse, der både kan ændre ham og hele verden. "Gudspartiklen" blander spænding med kærlighed, astrofysik og teologi. Det er Mads Peder Nordbos tredje roman.

På papiret lyder "Gudspartiklen" som en rodet omgang, men Mads Peder Nordbo formår at føre det ambitiøse projekt til dørs. "Gudspartiklen" er ikke en bog for alle, men den ramte mig lige i hjertet og forfatterens noget gammeldags sprogbrug passer perfekt til denne fortælling, hvor karaktererne føles ægte. Magisk realisme blandes med spændende teorier og spænding, det grumme blandes med det smukke og pageturneren blandes med en kompleks historie om kærlighed og menneskelighed.

Bogen har et slægtsskab med Nordbos Odins labyrintThuleselskabetHimlen brændte og Thuleselskabet, men "Gudspartiklen" er mere modig og ambitiøs. Desuden vil jeg anbefale Ib Michaels Himlen brændte der også blander videnskab, magisk realisme og kærlighedBogen har et slægtsskab med Nordbos Odins labyrint og , men "Gudspartiklen" er mere modig og ambitiøs. Desuden vil jeg anbefale Ib Michaels Himlen brændte der også blander videnskab, magisk realisme og kærlighedBogen har et slægtsskab med Nordbos Odins labyrint og Thuleselskabet, men "Gudspartiklen" er mere modig og ambitiøs. Desuden vil jeg anbefale Ib Michaels der også blander videnskab, magisk realisme og kærlighed.


litteratursiden.dk

d. 2. juli 2015

af

af

Jette S. F. Holst

d. 2. juli 2015

Anderledes spændingsroman om tro, kærlighed og fysik, som efter en lidt langsommelig start munder ud i hæsblæsende, men tankevækkende action. Findes Gud? Er alt hvad vi gør forudbestemt? Hvilke hemmel...


Politiken

d. 11. maj 2015

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 11. maj 2015


Berlingske tidende

d. 30. maj 2015

af

af

Per Krogh Hansen

d. 30. maj 2015


Jyllands-posten

d. 16. maj 2015

af

af

Christian Møgeltoft

d. 16. maj 2015


Kristeligt dagblad

d. 26. maj 2015

af

af

Mai Misfeldt

d. 26. maj 2015