Bøger / faglitteratur / opskrifter

Guide til det japanske køkken (flere sprog)


Beskrivelse


Generel info om japansk mad og madkultur, derefter følger bordskik, måltidssammensætning og de vigtigste ingredienser - her er lagt vægt på tofu og søgræs. Herefter måltidsforslag til 7 dage - efter japansk skik 4-5 retter pr. aftensmåltid.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. okt. 2015

af

af

Henriette Elkjær Smedebøl

d. 8. okt. 2015

Kogebog for alle der ønsker at stifte bekendtskab med det japanske køkkens traditioner som går århundreder tilbage.

Bogen indledes med generel info om japansk mad og madkultur. Derefter følger bordskik, måltidssammensætning og de vigtigste ingredienser - her er lagt vægt på tofu og søgræs. Herefter måltidsforslag til 7 dage - efter japansk skik 4-5 retter pr. aftensmåltid. Mellem dagene kommer små afsnit med information om fx tidligere kødforbud og Edo-periodens indflydelse på madtraditionerne. Bogen er illustreret med trin-for-trin billeder af fremgangsmåden og er tekstet parallelt på dansk og japansk. Forfatteren har boet i Danmark i en kort periode og opskrifterne er tilpasset danske forhold.

Bogen har et varieret udvalg af opskrifter og kan bl.a. bruges af vegetarer. Det er praktisk med trin-for-trin illustrationer, men arbejdsbeskrivelsen er nogle steder lidt for sparsom. Layoutet er intetsigende og retternes navne er ikke fremhævet særlig meget - dét kombineret med de mange små illustrationer og at nogle opskrifter strækker sig over mere end et opslag får nærmest siderne til at gå ud i ét. Jeg forestiller mig, at nogle vil undres over at der kun er én opskrift på sushi.

I 2013 udkom Japansk hverdagsmadEasy japansk kogebog og i 2008 udkom Easy japansk kogebog som begge har mere farvestrålende omslagI 2013 udkom Japansk hverdagsmad og i 2008 udkom som begge har mere farvestrålende omslag.