Bøger / faglitteratur / håndbøger

Guide til nanoakvarier


Beskrivelse


Om hvordan man starter et nanoakvarium op, og hvordan det passes. Med information om hvilke arter fisk, rejer, krebs, snegle og planter, der kan holdes i akvariet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. jan. 2011

af

af

Søren Møller

d. 7. jan. 2011

En håndbog for især voksne akvarister med interesse for små akvarier.

"Nano" er græsk og betyder en dværg, og nanoakvarier er ganske små akvarier, i denne bogs betydning på under ca. 40 liter. For få år siden introducerede man nogle dekorative ferskvands reje-arter til akvarier, som kunne holdes i små liter-mål, og man forbedrede samtidig akvariernes teknik, så man også kunne holde visse fiskearter på en lille plads. En slags akvariernes bonsai-kultur. Her gives en grundig og systematisk gennemgang af den tekniske indretning, pasning af dyrene og beplantning. Og her beskrives 177 egnede fiskearter, 18 snegle, 50 rejer, og 10 andre krebsdyr. Illustreret med 500 udmærkede farvefotos af alle beskrevne dyr og plantearter, og af mange tekniske ting.

I flere generelle akvariebøger er der også lidt om nogle af de små akvarier og om nogle af de fisk, krebs- og snegledyr, som omtales i denne bog. Men bogen behandler emnet teknisk meget dybere og omtaler en lang række arter, der ikke findes beskrevet andre steder på dansk. Der er udkommet flere bøger på engelsk om nanoakvarier, uden de er anskaffet til danske biblioteker, og den foreliggende bog er i det hele taget den første på dansk.

En grundig og rigt illustreret håndbog om denne nye akvarieform, hvor man holder fisk og andre dyr i meget små akvarier.Informationer og udgaver