Bøger / faglitteratur / bibliografier

Guld i mund : til bords med Kamma Rahbek og H.C. Andersen : historisk kogebog


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med udstilling.

Beskrivelser og opskrifter fra 1800-tallets køkken som de kunne have været serveret for salonværtinden Kamma Rahbæk (1775-1829) og digteren H. C. Andersen (1805-1875).

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. okt. 2018

af

af

Lars Ovesen

d. 31. okt. 2018

Kom sæt dig til bords med HC. Andersen og Kamma Rahbek og bliv klogere på datidens mad- og spisevaner. Nyd bogens mange anekdoter og blive inspireret af de medfølgende opskrifter. For interesserede i historisk madlavning, men også for den opgaveskrivende.

Teksten startes med et forord samt en indledning der forklarer baggrunden for den historisk kogebog. Herefter følger en beskrivelse af 1800-tallets køkken, hvorefter man kommer til bords med Kamma Rahbek. Derefter beskriver forfatteren herreklubben Dreyers Klub og en Salon på Sophienholm. Så kommer man til bords med H.C. Andersen der er til middag hos familien Collin. Afsluttes med "hvad man i øvrigt spiste", lidt brød og kage, konservering samt noter og litteraturhenvisninger.

Bogen indeholder nogle opskrifter jeg ellers ikke sådan lige ville være kommet på, men lækkert det er det(meste). Hvad med vagtelpostej, østerssuppe eller fisk i gelé bare for at nævne et par stykker. Bogen er udgivet i forbindelse med en udstilling i Bakkehuset på Frederiksberg, omhandlende 1800-tallets mad- og spisevaner. En inspirerende bog.

Jeg har ikke nogen direkte sammenligning til denne titel men for noget af det samme se: Historisk kogebog, som omhandler kogekunst i Danmark i perioden 1616-1910.