Bøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

Guld og grønne skove : strikkeopskrifter til kvinder - strikket i naturens egne farver


Beskrivelse


6 strikkeopskrifter til trøjer samt et tørklæde, der tager udgangspunkt i naturens farver.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. mar. 2017

af

af

Louise Urban Andersen

d. 8. mar. 2017

2 delikate strikkebøger, der har hentet inspiration i naturens farver og indonesiske moskékupler. Henvender sig til erfarne strikkere.

Begge bøger præsenterer opskrifter på overdele til kvinder. "Guld og grønne skove" tager udgangspunkt i naturens farver, og opskrifterne er strikket i plantefarvet garn fra G-uld. Hæftet indeholder opskrifter på seks forskellige overdele og et enkelt tørklæde. Der er bl.a. opskrifter på en lang og en kort jakke, t-shirt og et lunt tørklæde. "Måske fra oven" er en hyldest til Indonesien, som har vundet forfatterens kærlighed. Opskrifterne er inspireret af forskellige moskékupler, der illustreres ved hver model. Hver opskrift er navngivet efter et indonesisk område, fx Sulawesi, hvorefter forfatteren beskriver en lille personlig oplevelse fra pågældende sted. De otte opskrifter er strikket i Isager garn, og indeholder hovedsageligt lette modeller, der egner sig til brug om sommeren.

Opskrifterne i bøgerne er avancerede, som i Annette Danielsens øvrige hæfter, og henvender sig til de mere erfarne strikkere, der vil føle sig herligt udfordret. Layoutet er smukt i afdæmpede farver.

Forfatteren har tidligere ladet sig inspirere af sine rejser i Asien fx i Østen for solenJapan, men også Marianne Isager har ladet sig inspirere af andre lande i fx JapanForfatteren har tidligere ladet sig inspirere af sine rejser i Asien fx i Østen for solen, men også Marianne Isager har ladet sig inspirere af andre lande i fx .