Bøger / faglitteratur til børn

Guld og gru


Beskrivelse


Fantasy. Griffer, Gar-goiler og natte-marer - flere sære skabninger fra fantasy-verdenen beskrives i andet bind af opslagsværket om gode og onde fantasivæsner.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. apr. 2009

af

af

Jesper Holtoug

d. 27. apr. 2009

Her er så opfølgeren til Ejsings opslagsværk over gode og onde fantasy-væsner. Opskriften er ganske den samme - nu tilføjes blot flere sære skabninger. Bogen kan selvlæses allerede fra 7-8-års alderen idet de kraftfulde illustrationer hjælper på forståelsen - også hvis man stadig er en noget usikker læser. Formidling er næppe nødvendig, for stoffet alene sælger bogen - og ellers hjælper den lækre udførelse og de effektive billeder til.

Fem gode og seks onde fantasy-væsner - og tre sider til hver. Ganske enkelt og fuldstændig ligesom forgængeren. Dette er en styrke ved bogen, da ny-læsere har stor gavn af overskuelighed og systematik - også i den grafiske udformning. Der er tale om en sjov kloning af fiktion og faglighed, idet bogen i hele sit udstyr signalerer fagbog. Samtidig er hele indholdet ren fantasi. Imidlertid skal de unge læsere nok gennemskue dette og fornemme, at det hele sker med et glimt i øjet. Lidt af den samme stil kendes fra en række nisse-bøger, der også tager deres emne super seriøst og behandler det som den skinbarlige virkelighed.

Der findes mange bøger om fantasy-væsner, hvor de stammer fra, hvordan de ser ud, hvordan man tegner dem osv. Det fine ved bogen her er, at den tager de helt unge læsere alvorligt og giver dem en lille "seriøs fagbog" om et emne, de brænder for.

Fin, fin opfølger til fantasy-mesteren Jesper Ejsings mini-opslagsværk om fantasiens kendte og ukendte skabninger formidlet for småfolk i 7-8-års alderen.