Bøger / skønlitteratur / roman

Guld


Beskrivelse


Zoe og Kate er tidens største navne indenfor banecykling, men har vidt forskellige tilgange til livet og sporten og deres venskab er kompliceret af mange private knuder.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. sep. 2012

af

af

Per Månson

d. 5. sep. 2012

Selv om bogen tilsyneladende handler om banecykling har den budskab langt videre og er for alle, der holder af begavede og rørende romaner.

Cleave er en ung engelsk forfatter, der har skrevet Brevet til Osama, 2005 og Den anden hånd, 2009. Zoe og Kate er to af verdens bedste baneryttere, der fra de mødes som teenagere både konkurrerer mod hinanden og får en slags venskab. Zoe er den beregnende type, der ingen midler skyr for at nå sine mål, mens Kate mere er det bløde familiemenneske med en leukæmisyg otteårig datter. Men der er meget mere i historien end det, og deres privatliv er viklet skæbnesvangert ind i hinanden. Det er en fantastisk bog, der straks griber med sin skildring af forældrenes arbejde med den kræftsyge pige og ikke mindst hendes gammelkloge stræben efter at beskytte sine forældre. Men det er ikke nok: historien folder sig hele tiden ud med nye vinkler, der gør at den må læses i et hug, selv om man gerne trak oplevelsen ud. Mesterligt sprog og en fantastisk evne fra forfatteren til indsigt i sine personer, som også kom til udtryk i Den anden hånd.

Cleave skifter elegant mellem mange emner: hans første roman var refleksioner over terrorisme, mens den anden bl.a. var et opgør med asylsystemet. Der skrives mange romaner om sport, men meget få for voksne.

Et lille mesterværk af en gribende historie om jalousi, cykelløb og leukæmi.


litteratursiden.dk

d. 28. okt. 2014

af

af

Arne Larsen

d. 28. okt. 2014

Romaner fra sportens verden er sjældent interessante, men med sine skarpt tegnede portrætter og sin gode historie må man simpelthen overgive sig til denne betagende lille perle. Historien foregår i 20...


Berlingske tidende

d. 3. jan. 2013

af

af

Per Krogh Hansen

d. 3. jan. 2013


Weekendavisen

d. 4. jan. 2013

af

af

Louise Windfeld-Høeberg

d. 4. jan. 2013