Bøger / skønlitteratur / digte

Guld


Beskrivelse


Digte med kritisk opgør med samfundsforhold, præget af overfladiskhed og forbrug, og det enkelte individs søgen efter identitet.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. nov. 2014

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 24. nov. 2014

Digtsamling med kritisk opgør med samfundsforhold, præget af overfladiskhed og forbrug, og det enkelte individs søgen efter identitet. For alle, der følger med i moderne dansk lyrik. Det nutidige sprog gør også bogen særlig vedkommende for ungdomsuddannelserne.

Lyrikdebut af Victor Boy Lindholm, der er knyttet til onlinetidsskriftet Atlas. I fem afsnit følger vi digterjeget, der hedder det samme som forfatteren, i sit kærlighedsforhold og sin turisttur til Grækenland. En gennemgående metafor er metallet guld, der blandt andet refererer til begrebet rigdom, der begæres af mange mennesker og kan få dem til hvad som helst, ligesom det er en nødvendig bestanddel i fx mobiltelefoner, som er det moderne samfunds hjerte. Det attråede metal udvindes dog under horrible forhold, der kan sætte den bevidste forbruger i samvittighedskvaler, og dette dilemma er et gennemgående tema i digtsamlingen.

Intense og voldsomme tekster, der har en god rytme. En vedkommende beskrivelse af det moderne menneske, der står i et dilemma mellem forbrugersamfundets bekvemmeligheder og bevidstheden om de rædsomme forhold, hvorunder de selvsamme forbrugsgoder er produceret.

Theis Ørntoft skriver også samfundskritisk i sin Digte 2014.


litteratursiden.dk

d. 27. aug. 2015

af

af

Thomas Vang Glud

d. 27. aug. 2015

GULD er bevidstheden om kapitalismens omkostninger for verden. Hypermoderne digte sammensat af popkultur, klimakrise og samvittighed. En debutant slår både vigtigt og poetisk. Victor Boy Lindholm er e...


Berlingske tidende

d. 24. jan. 2015

af

af

Jørgen Johansen

d. 24. jan. 2015


Jyllands-posten

d. 2. dec. 2014

af

af

Erik Svendsen

d. 2. dec. 2014


Information

d. 5. dec. 2014

af

af

Linea Maja Ernst

d. 5. dec. 2014


Politiken

d. 19. jan. 2015

af

af

Lilian Munk Rösing

d. 19. jan. 2015