Bøger / faglitteratur

Guldalderen : 25 års dansk håndboldhistorie


Beskrivelse


Gennemgang af dansk håndboldshistorie gennem 25 år, fra De Jernhårde Ladies' gennembrud i 1996 til Ulrik Wilbeks afsked med herrelandsholdet i 2014. Om nøglekampe, de største triumfer og nederlag, kontroversielle trænerfyringer og anekdoter fra træningsrummene.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. nov. 2015

af

af

Maja Ellegaard-Petersen

d. 2. nov. 2015

Denne bog tager os med på herre- og dameholdets op- og nedture gennem 25 år med håndboldhistorie. Grundigt værk til de i forvejen dedikerede håndboldfans.

Damelandsholdets historie fortælles i bogens første halvdel, mens anden halvdel er dedikeret herrelandsholdets bedrifter. Alle nøglekampe gennemgås og analyseres, og ligeledes gør konflikterne udenfor banen. Forfatteren, Søren Paaske, er journalist og sportskommentator på BT.

Det er en grundig gennemgang af dansk håndboldhistorie gennem 25 år. Flere afsnit frembringer stærke minder om danskernes stjernestunder. Andre passager indeholder beskrivelser af episoder, der kaster nyt lys over begivenheder og beslutninger i perioden. Det er tydeligt, at Søren Paaske kan sit stof, og den rejse i håndboldens univers, han tager os med på, er både velskrevet og fængende.

Det er en del år siden, der sidst er blevet skrevet en længere bog om dansk håndboldhistorie. De fleste tidligere udgivelser som fx Jeg var der selvJernhårde ladies og Jernhårde ladies er fra 1990'erne og handler udelukkende om kvindelandsholdet. Så det er måske på tide, at håndboldfans får et nyere værk at kaste sig overDet er en del år siden, der sidst er blevet skrevet en længere bog om dansk håndboldhistorie. De fleste tidligere udgivelser som fx Jeg var der selv og er fra 1990'erne og handler udelukkende om kvindelandsholdet. Så det er måske på tide, at håndboldfans får et nyere værk at kaste sig over.