Bøger / faglitteratur til børn / biografier

Gulddreng


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. jan. 2018

af

af

Inge Lykke

d. 2. jan. 2018

Gulddreng er en populær dansk sanger. Når han optræder, har han solbriller på og smykker af guld. Men hvem er Gulddreng egentlig? For 9-11-årige.

Gulddrengs første hit hed "Model". Det lå nummer et på hitlisten, og det gjorde flere af hans næste sange også. En journalist fandt ud af, at Guldreng hedder Malte. Det resulterede i, at Gulddreng lavede et hit, som hed "Hva' så". Gulddreng har mange fans, der synes han er sej og sjov. Det er svært at regne ud, hvornår Gulddreng laver sjov, og hvornår han er alvorlig, og hvornår er Malte Gulddreng, og hvornår er Gulddreng Malte? Lix 21. Der er tekst på den ene side og et farvefotos på den modstående side. På nogle sider er der gule faktabokse.

Gulddreng beskrives, som en person, der er meget glad for sig selv, og som praler og gør grin med andre sangere. Det er en ret ensidig beskrivelse af en person. Men måske er det netop den opfattelse, Gulddreng ønsker, andre skal have af ham. Det hemmelige og det mystiske er det vigtige/sjove, og så rammer bogen plet. Den afslører ikke noget nyt om personen Malte.

Andre bøger om berømte sangere er fx Lukas Graham, som er i samme serie, som denne nye bog. I serien "Fagklub" findes fx Lukas GrahamAndre bøger om berømte sangere er fx Mø, som er i samme serie, som denne nye bog. I serien "Fagklub" findes fx .