Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Guldfeberen


Beskrivelse


Sammen med den gamle søulk MacDowell jagter Stanley og Daisy en skat, der skal befinde sig nede i øens skumle underjordiske gange. Men der er andre, der også søger efter skatten -.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. aug. 2009

af

af

Tove Delica

d. 3. aug. 2009

Bogen er 5. bind i serien Skrækkelig skummelt, (bind 1: Arven), og det er helt klart en fordel at have læst de forrige. Bogen kan bruges til fritidslæsning, også af ikke-læsende drenge - fra 10 år, og de får en sjov, let og lidt uhyggelig historie. Også god til oplæsning fra 8 år.

Bogen lægger sig i den kendte britiske fortælletradition og er en mellemting mellem en gyser- spøgelses- og sørøverhistorie. Hovedpersonen er drengen Stanley, der bor på sin afdøde onkels gods. Her får han besøg af den sære forhutlede søulk MacDowell, som er god for mange skipperskrøner. Sammen med pigen Daisy starter de nu en hæsblæsende jagt på en skat, der skulle befinde sig i øen Crampton Rocks undergrund. Det viser sig hurtigt, at det er sikrest at lade skatten ligge, men der er også andre efter rigdommene. Historien er fortalt i et letlæst og dog varieret sprog og er gennemillustreret af forfatteren i en sjov meget personlig stil, der giver en helt særlig stemning.

Bogen skal læses i forlængelse af resten af serien og ligner i øvrigt flere af Eva Ibbotsons spøgelseshistorier.

Bogen underholder et par timer og er letlæst og humoristisk, men det gyselige er til at overse.