Bøger / skønlitteratur til børn / eventyr

Guldlok og de tre bjørne


Beskrivelse


Billedbog. Guldlok er en vild pige. Hendes forældre kan ikke styre hende, en dag finder hun et hus langt ude i skoven. Der er tre stole, tre portioner grød og tre senge. Guldlok prøver det hele, men så kommer de tre vrede beboere hjem.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. jan. 2011

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 11. jan. 2011

En, især på billedsiden, let opdateret udgave af det kendte eventyr, som vil tiltale moderne familier med børn i alderen 3-7 år. Denne udgave kan også fint anvendes i daginstitutioner og i indskolingens yngste klasser.

Dette er en mildt gysende version, hvor teksten holder sig tæt til den klassiske tekst. Det farlige fremhæves ikke særligt i teksten, men så meget mere effektfuldt virker det, når de farlige bjørne kommer, og de viser tænder. Guldlok er vild, og svær at styre for sine forældre. En dag forvilder hun sig ud i skoven, og de kendte gentagelser med stole, grød og senge udspiller sig, så kommer de vrede bjørne hjem. Guldlok flygter hjem til sine forældre, der godt kunne være anno 2011. Illustrator har lavet en del billedbøger. Der er som regel flere billeder på hver side, og rammerne er dynamisk udnyttede med fx hel- og halvtotaler og close-ups i samme opslag. Bagest er der opslag med 17 små huskespørgsmål, samt et opslag, hvor bjørnene dyrker bjørnegymnastik. Der bruges akvarel og heldækkende farver. Forsiden viser ikke helt, hvor farlige og vrede bjørnene kan blive, men det er bedst, at det er en overraskelse.

Vi har flere udgaver af eventyret, hvor Emma Chichester Clarks udgave fra 2010 er en af de sidste, og vi har også en udgave fra 2006 af Gerda Muller. Jeg synes, at denne nye fint står distancen og er blandt de kvalitetsmæssigt set bedste billedbogsudgaver.

En smuk, vellykket og dynamisk, let opdateret, udgave af det kendte eventyr.