Bøger / faglitteratur / kogebøger

Guldskeen : guldopskrifter fra Guldkroen


Beskrivelse


Guldopskrifter fra Guldkroen til alle, der holder af at lave mad fra det danske køkken.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. nov. 2021

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 26. nov. 2021

Guldopskrifter fra Guldkroen til alle, der holder af at lave mad fra det danske køkken.

Bogen består primært af opskrifter - på "gammeldags", dansk mad. De er inddelt i: Forretter (fisk, fjerkræ, suppe), Hovedretter (fisk, fjerkræ, svin, kalv og okse) samt desserter og kager. Bagest i bogen er et alfabetisk index. Der er angivet antal personer til hver opskrift, hvor der er ingrediensliste, opskriftvejledning og ofte også en anretningsanvisning. Der er fotos af de fleste anretninger, og ind imellem er der "Umuts historietime". Umut Sakarya driver sammen med sin makker Frank Svärd spisestederne Guldkroen og Guldgrillen. Forordet er skrevet at Umut.

God og informativ bog om at lave dansk mad, som de fleste kender den. Her er fif til, hvad man skal og ikke skal lave fra bunden, her er udskæringer og teknikker og meget andet - fortalt af en tyrker, der elsker dansk mad, og som har en lang historie og et godt kendskab til dansk mad. Bogen har en rigtig god tekststørrelse.

Det er forfatterens første kogebog. Dansk mad findes i mange forskellige bøger. Fx Smag på DanmarkKlassisk dansk mad og Klassisk dansk mad : frøken Jensens kogebog siden 1901, der er revideret så den passer til moderne familierDet er forfatterens første kogebog. Dansk mad findes i mange forskellige bøger. Fx Smag på Danmark og : frøken Jensens kogebog siden 1901, der er revideret så den passer til moderne familier.