Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Gummi-Tarzan


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Hans far kalder ham Gummi-Tarzan, fordi han så gerne vil have en stærk søn, men Ivan Olsen er lille og tynd og ikke spor stærk, førend den dag, han møder heksen.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. juni 2010

af

af

Rikke Skuldbøl Jakobsen

d. 18. juni 2010

Ny udgave af Kirkegaards udødelige Gummi-Tarzan som henvender sig til børn fra ca. 5 år. Til selvlæsning fra ca. 9 år. Bogen har ikke brug for at blive aktivt formidlet.

Denne nye udgave indgår i en serie for børn, der selv ønsker at læse Ole Lund Kirkegaard. Bogen er læsebearbejdet og fremstår overskuelig med korte linjer og stor skrift. Desuden er visse lange ord delt. Teksten er identisk med den originale. Det samme gælder de velkendte illustrationer. Ole Lund Kirkegaard ville i år have fyldt 70 år. Hans udødelige klassiker om Gummi-Tarzan fra 1975 er med sine evigtgyldige temaer stadig underholdende og vedkommende. Bogen udlånes stadig flittigt i børnebibliotekerne.

Ole Lund Kirkegaard er uden sammenligning helt sin egen. Gummi-Tarzan kan i tema, stil og humor sammenlignes med hans øvrige udgivelser.

En stadig tankevækkende og humoristisk klassiker. Gummi-Tarzan er ganske enkelt stadig genial. Den læsebearbejdede form virker efter hensigten og gør hermed bogen mere overskuelig og lettilgængelig.


Politiken

d. 3. apr. 1999

af

af

Karsten R. S. Ifversen

d. 3. apr. 1999


Bogmarkedet

Årg. 148, nr. 47 (2002)

af

af

Steffen Larsen

Årg. 148, nr. 47 (2002)