Bøger / faglitteratur / erindringer

Gun-Britt : du skal ikke tro, du er noget - men det hjælper med flot hår


Beskrivelse


Gun-Britt Zellers (f. 1950) personlige beretning om sin barske opvækst, problemer med ordblindhed, mændene i hendes liv, kræftsygdommen, frisøruddannelsen og opbygningen af hendes succesrige forretning.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. maj 2009

af

af

Lone Hjerrild Jensen

d. 28. maj 2009

Karen Thisted har udgivet erindringsbogen om frisør Gun-Britt Zeller (f. 1950), der fortæller om sit liv fra en hård og kærlighedsløs barndom i små kår til sin egen millionforretning. Bogen vil appellere til et bredt publikum, der gerne vil genhøre eventyret om den grimme ælling i moderne udgave.

I et letlæst sprog fortæller Gun-Britt ærligt og personligt om sit liv med en svensk far, som svigtede hende, og en hård mor, som hun prøvede at forstå hele livet, men som fra barnsben indprentede hende "du skal ikke tro, du er noget". Læresætningen fik hende til at reagere på trods og til at vise, at hun i hvert fald kunne. Og det gjorde hun i den grad: fik banket en stor forretning op ved hård flid og viljestærk indsats. Hun elsker sit arbejde og er blevet et stort navn inden for frisørbranchen med videreuddannelse i Paris og London. Hun har sat hår på mange kongelige og kendisser og været med i flere år i TV 2's "Go morgen Danmark".

Bogen kan i nogen grad sammenlignes med Virkelighedens verden, men har ikke samme sensationspræg. Minder i form og indhold om erindringsbøgerne om Lisbeth Dahl, Jane Aamund og Suzanne Bjerrehuus.

Vi vil gerne læse succes-historier om almindelige mennesker, der formår at skabe noget stort, fordi de har modet og brænder for det. Her er historien fortalt sobert, uden sladder og slibrigheder. Stor litteratur er det ikke, men alligevel egnet for et stort publikum. Den kulørte presse har allerede lavet god PR for bogen.


Berlingske tidende

d. 29. maj 2009

af

af

Karen Margrethe Schelin

d. 29. maj 2009