Bøger / skønlitteratur til børn / billedbøger

Gurli Gris - Gustav bliver forkølet


Beskrivelse


Læs om, hvordan det gik til, da Gurli Gris' lillebror, Gustav, blev forkølet. Farvestrålende billedbog for børn fra 2 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. mar. 2022

af

af

Ellen Skall Sørensen

d. 25. mar. 2022

Læs om, hvordan det gik til, da Gurli Gris' lillebror, Gustav, blev forkølet. Farvestrålende billedbog for børn fra 2 år.

Tre nye bøger om Gurli Gris og hendes venner. I "Gustav bliver forkølet" leger Gurli og hendes lillebror ude i regnen. Gustav tager sin regnhat af og bliver forkølet. Heldigvis synes Doktor Bjørn ikke, at det er nødvendigt med en hospitalsindlæggelse, og allerede dagen efter har Gustav det meget bedre. I "Gurli Gris' pyjamasfest" er Gurli og alle hendes veninder inviteret til at sove hos Sara Zebra. Saras far skal sove inden han skal på arbejde, så pigerne skal være stille. Det er ikke det nemmeste, når der bliver fortalt uhyggelige godnathistorier. Til sidst synger Far Zebra en godnatsang, og pludselig sover alle pigerne. I "Gurli Gris og de superseje briller" vil Gurli virkelig gerne have briller som vennen Pedro. En synstest viser desværre, at Gurli ser fint, men et par fine hjerteformede solbriller gør hende glad igen.

Gurli Gris-bøgerne har med sine enkle historier fået mange fans, og disse tre bøger falder ikke udenfor konceptet. Historierne indeholder meget dialog, og billedsiden er farvestrålende uden alt for mange detaljer. Gurli Gris kan også ses på tv, og det har givet bidraget til hendes popularitet.

Andre populære bøger, der bygger på tv-serier for samme aldersgruppe, er fx Postmand Per - Pers musikalske dag.Informationer og udgaver