Bøger / faglitteratur

Gyldendals metodehåndbog : metoder til undervisning og pædagogisk ledelse


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. maj 2012

af

af

Karsten Boll

d. 30. maj 2012

Primære målgrupper er lærerstuderende og lærere. Førstnævnte kan få overblik over forskellige metoder til praktisk brug og nye lærere eller lærere, der skal undervise i nyt fag eller fagområde, vil kunne bruge bogen som introduktion og overbliksskaber.

Bogen indeholder 28 korte artikler om pædagogiske metoder, der er væsentlige i forbindelse med planlægning, tilrettelæggelse og gennemførelse af undervisning. Den er opdelt i 4 hovedafsnit: undervisningsformer og -metoder, arbejdsformer og -metoder, organisationsformer og -metoder samt ledelsesmetoder - og alle artikler er skrevet af kompetente personer, der har deres rod i University Colleges landet over. Afsnittet om arbejdsformer er langt det fyldigste og beskriver over 162 sider emner som læsning og skrivning i fagene, analyse og kildelæsning, problemløsning, ekskursioner, genstande, bevægelse, musik, sang, drama og billeder. Under disse emner beskrives kort læringsstile, mange intelligenser, LP-metoden, cooperative learning etc. Enkelte diagrammer understøtter indholdet. Hvert emne afsluttes med reference til baggrundsstof samt inspiration til videre læsning.

Jeg har ikke set lignende samling siden Ålviks Undervisningslære (85/23), og der er kommet meget til siden da.

Oplagt anskaffelse til læreruddannelsen - og lærerbiblioteket på skolerne som opslagsbog samt til bibliotekernes pædagogiske samlinger.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 24. maj 2012

af

af

Karen Marie Beklar

d. 24. maj 2012


Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Nr. 195 (2012)

af

af

Mads Blom

Nr. 195 (2012)


Læsepædagogen

Årg. 61, nr. 1 (2013)

af

af

Bjarne Købmand Petersen

Årg. 61, nr. 1 (2013)Informationer og udgaver