Bøger / faglitteratur

Gyldendals pædagogikhåndbog : otte tilgange til pædagogik


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. maj 2011

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 11. maj 2011

Denne pædagogik håndbog er et fantastisk arbejdsredskab for studerende på læreruddannelsen og andre pædagogiske professionsuddannelser samt for lærere i al almindelighed. Bogen kan anvendes både som en grundbog eller som et opslagsværk af både studerende og udøvende lærere, som skal have styr på deres pædagogiske vidensgrundlag i forbindelse med opgaver eller egen pædagogisk praksis.

Det er en fagligt velfunderet, men teoretisk tung udgivelse, som giver en god indføring i pædagogikkens univers. Bogen kan både læses i sin helhed eller via opslag i relevante pædagogiske emner og personer, hvortil der findes et udmærket stikords- og navneregister. De fleste af pædagogikkens grundelementer omtales i denne bogs mange artikler, som samlet giver et godt billede af både diversiteten og mulighederne i pædagogikken.

Det vil være oplagt at anvende bogen sammen med andre pædagogiske grundbøger som eksempelvis Almen pædagogik : pædagogikkens grundlæggende spørgsmål, 2010, og Pædagogik - et overblik, 2010. I studiesammenhænge kan Idéhistorie for de pædagogiske fag, 2003, varmt anbefales med sin historiske og videnskabsteoretiske tilgang til pædagogik.

Udførlig og meget omfattende håndbog som giver en god indføring i pædagogikkens univers. Bogen bør være en naturlig del af basissamlingen på bibliotekerne på de pædagogiske uddannelser.


Folkeskolen

Årg. 128, nr. 10 (2011)

af

af

Karen Marie Beklar

Årg. 128, nr. 10 (2011)


Dansk pædagogisk tidsskrift

2011, nr. 3

af

af

Bodil Christensen

2011, nr. 3Informationer og udgaver