Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

Gyldne godnathistorier for små prinsesser


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. okt. 2009

af

af

Else Lerche

d. 23. okt. 2009

Billedbogen i serien Disney prinsesser har en gylden og glinsende forside, der sammen med indholdet vil besnære prinsesse-glade piger i alderen 4-8 år.

Bogen består af 10 korte historier. To hver om Ariel, Jasmin, Snehvide og Belle og en hver om Tornerose og Askepot. Et par af historierne genkendes fra filmene, de andre kender jeg ikke fra film, men jeg har heller ikke set dem alle. For alle gælder, at de rummer en lille historie om hovedpersonens oplevelser, ofte noget spændende, men også at historierne slutter, næsten før de er kommet i gang. De fleste fylder otte store sider, og heraf udgør illustrationerne lidt mere end halvdelen. De er malet i den vanlige Disney-stil, genkendelig fra filmene. Illustrationerne er i fuldt dækkende, stærke farver. De har et glat, noget stivnet udtryk over sig. Teksten, sat i en stor åben sats, er skrevet i et enkelt, dialogrigt sprog uden megen atmosfære. Forsiden viser de seks prinsesser i smukke dragter på gylden baggrund. Bagsiden er en indholdsfortegnelse.

Bogen minder i stil og indhold om mange af de andre bøger i serien Disney prinsesser, blot er det korte godnathistorier.

Bogen er let og uforpligtende underholdning, og piger fra 4 år elsker universet. De vil næppe tage det så nøje, at indholdet er noget tyndt, men af og til være lidt utilfredse med, at historierne slutter, næsten inden de er begyndt. Historierne er tænkt som godnathistorier, og de er så korte, at de bestemt ikke forlænger puttetiden unødigt.Informationer og udgaver