Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Gys i ghettoen


Beskrivelse


Samir støder tilfældigt ind i en meget gammel, krumbøjet kone, som beder ham følge den lille Laura hjem til sin ulykkelige mor. Der er bare ikke nogen lille Laura nogen steder. Men der er lyde og andre tegn på, at noget slet ikke er, som det burde være i Høje Gladsaxe.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. apr. 2012

af

af

Jesper Holtoug

d. 19. apr. 2012

Effektiv gyser, som primært henvender sig til unge, der har brug for en kort, effektiv og moderne historie med ukompliceret opbygning og klare persontegninger. Præsentér bogens beskedne omfang og fortæl, at historien er reelt skræmmende - en stemningsfuld gyser med uforklarlige hændelser. God til de 13-16 årige - ikke mindst drengene.

Fortællingen udspiller sig i én af Københavns forstæder, nærmere betegnet i Høje Gladsaxe, hvilket ikke er helt uden betydning, da historien har tråde til Utterslev Mose og til de gårde, som lå der, før Høje Gladsaxe blev bygget. Her lever Safir sit lidt komplicerede liv som søn af en russisk mor og en pakistansk far, der lige har forladt familien til fordel for en anden kvinde. Safir foragter sin fars handling og har helt brudt kontakten med ham. Safir er vred og frustreret og lever især for sin boksning, talentfuld som han er. Høje Gladsaxe er befolket af sære og spændende eksistenser: gamle fru Larsen, nabopigen Sarah med det smukke hår, krøblingen Center-Bent og blinde Sigøjner Johnny, som ser det, andre ikke ser. Og så er der den mystiske, lille pige, der banker på vandrørene og får sære ting til at ske. Ikke alt er, hvad det giver sig ud for i Høje Gladsaxe.

I stil og omfang minder bogen om realistiske, barske historier fra serier som Let gys og Læselyn. Historien her er dog helt sin egen, med fortættet atmosfære og originale typer.

Realisme møder uforklarlige hændelser i denne absolut effektive, letlæselige gyser fra Høje Gladsaxe.


Børn & bøger

Årg. 65, nr. 6 (2012)

af

af

Kirsten Aggerholm

Årg. 65, nr. 6 (2012)