Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Gys, Mik!


Beskrivelse


Ali og Mik vil sove ude i telt. Ras fra 7.b kommer forbi. Han gør drengene bange. "Pas på, I får et gys!", siger han. Da drengene om natten hører en lyd, bliver de bange.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. nov. 2013

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 22. nov. 2013

To små letlæselige bøger om Mik i serien Lydret dingo. Mini - en serie, der er lettere end Lydret dingo, LET-tal 8. Fra 0. klasse.

Maria Rørbæk er forfatter til de to første små bøger i serien om Mik. Bøgerne er superlette at læse og beregnet til den allerførste selvstændige frilæsning. Den lydrette tekst er sat øverst eller ved illustrationerne med to til tre linjer på siden. Illustratoren Runa Steppinges streg er finurlig, og tegningerne spiller fint sammen med og udvider de få sætninger på hvert opslag. Mik bliver 6 år. Han sover rævesøvn, da mor, far og lillesøster Kit vækker ham med flag, lys og gaver. I Gys, Mik! vil Ali og Mik sove i telt. Ras fra 7.b kommer forbi og gør drengene bange. "Pas på, I får et gys!", siger han. Da drengene om natten hører en lyd, bliver de bange. Heldigvis er det kun en lille mus. Bøgernes omslag og layout er indbydende. De viser Mik, der venter på at blive vækket på sin fødselsdag og med lommelygte i mørket sammen med Ali.

Fra samme serie kender børnene bøgerne om Puk og Siv, Tor og Tim og Ris og Ras at forfatteren Helle Dyhr Fauerholdt.

Bøgerne er farverige og har indbydende omslag. De vil begejstre de læselystne nybegyndere i 0. klasse, der vil opleve, at de selv kan læse en bog. Bøgerne anbefales til frilæsning og læsetræning.