Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Gys til alle


Beskrivelse


Kim er ikke bange, da han kører i spøgelsestoget i tivoli. Men da Tea tager en pose over hovedet, uden at Kim opdager det, oplever han også gyset på turen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. maj 2011

af

af

Karsten Boll

d. 4. maj 2011

I en ny serie fra Dansklærerforeningen Lydlet læsning - er her de tre første titler til den allerførste læsning for bh.kl., dvs. 6-7-årige begynderlæsere, der nok selv skal finde bøgerne pga. forsideillustrationerne.

Alle tre titler foregår i et tivoli med børnene Dina, Cato, Tea og Kim som hovedpersoner. I Is med sko taber Tea sin sko i karrusellen, og den lander i Catos is til stor morskab for Dina. I Max Magi og en bi forstyrres tryllekunstneren Max Magi, så han ikke kan trylle Dina frem igen, og i Gys til alle er der intet, der kan skræmme Kim i spøgelsestoget bortset fra, da Tea tager en pose over hovedet. Tre meget præcise historier med netop de ord, der understøtter Tove Krebs Langes velkendte streg i illustrationerne. Fint samspil mellem tekst og tegningerne. Teksterne er lavet ud fra lettals-principper om så få negationer som muligt, og så vidt muligt ingen lange ord.

Serien kan sammenlignes med Grete Sonnes bøger om Malte og Mille i serien Tvillinge-bøgerne fra 1998-2000, men hvor der her er en mere sammenhængende historie.

Oplagt anskaffelse til den allerførste læseindlæring/læsetræning for de 6-7-årige i børnehaveklassen eller til hjemlån fra børnebiblioteket.