Bøger / faglitteratur / bibliografier


Beskrivelse


Analyser og skildringer af de træk og former i H.C. Andersens (1805-1875) liv og værk, som rummer eller peger på det moderne samfund, sådan som det folder sig ud her i begyndelsen af 2000-tallet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. juni 2014

af

af

Marianne Majgaard Jensen

d. 16. juni 2014

H.C. Andersen Centret ved Syddansk Universitet formidler ny forskning i H.C.A. Her er det til en målgruppe af professionelle H.C.A.-læsere, fx studerende ved videregående uddannelser, undervisere og forskere.

Her er første udgivelse i en skriftserie fra H.C.A. Centret, hvor forskere i en række artikler formidler H.C.A. som moderne forfatter. Artiklerne udspringer af et seminar om H.C.A. i velfærdssamfundet. Modernitetstemaet er veldokumenteret, mens velfærdsvinklen er mere eksperimenterende - men ny og rigtig spændende. Konklusionen er overvejende, at HCA er vigtig i vores forståelse af velfærdssamfundet, ikke gennem det, han har skrevet, men gennem det, han repræsenterer, fordi vi i det daglige bruger elementer fra hans fortællinger uden for historisk og litterær kontekst. Det er således en måde at læse H.C.A. på, som ikke kun er litterær men også inddrager samfundsfag og kommunikation samt identitets- og kulturhistorie.

Selv om H.C.A. bliver set som moderne forfatter i en del sekundærlitteratur, er der kun en anden antologi på dansk om emnet, nemlig H.C. Andersen - modernitet & modernisme, 2006. Velfærdsvinklen er som sagt ny, når det gælder H.C.A.

Interessant antologi af H.C. Andersen-forskere, som ser forfatterskabet som moderne, og som holder det op mod velfærdssamfundet i læsninger, der ikke kun forholder sig til hans tekster, men også ser på ham som kulturfænomen og identitetsdanner. For fagfolk.



Informationer og udgaver