Bøger / faglitteratur til børn

H.C. Andersen klip


Beskrivelse


Arbejdsbeskrivelser og skabeloner til ophæng, uroer, kranse, kort, gaveposer, m.m., inspireret af eventyrene "Svinedrengen", "Fyrtøjet" og "Prinsessen på ærten".
Side 6-8: Slotte (af karton); side 31-33: Æsker (Hundeæsker af karton); side 33-34: Lykønskningskort (med hund); side 40: Gaveindpakning (Gavepose med prinsesse); side 48-59: Dukketeater (Eventyrteater af papkasse og karton).

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. juli 2001

af

af

Susanne Thøfner

d. 4. juli 2001

Forfatteren har her valgt at koncentrere sig om Svinedrengen, Fyrtøjet og Prinsessen på ærten. Eventyrene er bearbejdet i mange forskellige typer klip. Uroer og ophæng, kranse, sprællemænd, et portræt af H.C. Andersen og kort - og Prinsessen på ærten er blevet til en hel dukketeaterforestilling med teater, kulisser og stangdukker. Alt er klippet i farvestrålende karton og limet sammen, ofte med en tredimensionel effekt. Bogen fremtræder nydelig og indbydende med mange af sine modeller på omslaget. De enkelte modeller gennemgås i opskriftsform, der suppleres af små tegninger, der viser, hvordan de skal samles, samt af citater fra eventyrene og farvefotos af de færdige modeller. Som noget nyt ligger skabelonerne til alle modellerne på den medfølgende cd-rom. Her er skabelonerne lige til at printe ud, både samlede og usamlede, s/h og i farve, eventyrene i fuld længde samt et sødt bonusklip, der ikke optræder i bogen. Alt dette er samlet i en pdf-fil, der er let at finde rundt i og printe fra for alle slags printere. Modellerne vil falde i både børns og voksnes smag, og børn fra 8-9 år vil kunne være med til at lave dem. En charmerende bog til både børne- og voksenbiblioteket.