Bøger / faglitteratur til børn

H.C. Andersen mobiler & andre klip ...:


Beskrivelse


Ca. 40 skabeloner til og farvefotos af bl. a. mobiler, gækkebreve og bordkort med udgangspunkt i H.C. Andersens mindre kendte eventyr.
Side 10-15: Gækkebreve og vers (Gækkebreve); side 29-31: Blomsterkranse (af karton); side 48-51: Lykønskningskort (af karton); side 68-71: Juleuroer (af karton); side 72-73: Indbydelseskort (af karton).

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Susanne Thøfner

d. 18. dec. 2018

Forf. har denne gang kastet sig over nogle fortællinger og eventyr af H. C. Andersen, der ikke alle er lige så kendte som de eventyr, han brugte som udgangspunkt for sin første bog Eventyr,mobiler og andre klip ( 1991 ). Efter en kort indledning følger modellerne med tydelige skabeloner i fuld størrelse samt helsides farvefotos af alle modeller, nærmest uden tekst. Forf. anvendermotiverne bredt og varieret til ophæng, bordpynt, kort og gækkebreve. Alle modeller er fremstillet i kulørt karton og skåret ud. Bogen fremtræder nydelig og gennemført med det samme sobre udseendesom forfs. øvrige klippebøger. En del af det brede og alsidige modeludvalg præsenteres med farvefotos på omslaget. Denne populære forfatter har endnu en gang haft held til både at bevare sinvelkendte stil og alligevel frembringe noget nyt og tiltalende. Modellerne hører gennemgående til i den lettere ende af forfs. frembringelser, og selvom bogen primært retter sig modvoksenbibliotekets lånere vil større børn,fra ca. 12 år, også have glæde af den.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Poul-Erik Friis-Larsen (skole)

d. 18. dec. 2018

I denne 9. bog fra forfatterens hånd har han koncentreret sig om mobiler og andre klip med motiver fra H. C. Andersens eventyr og historier - kendte som fx Svinedrengen, Fyrtøjet,Snedronningen og Ole Lukøje og mindre kendte som Gåseurten, Sneglen og rosenhækken, Holger Danske og Pengegrisen. I forlagets sædvanlige lækre layout får vi præsenteret en række meget flottearbejder inspireret af i alt 16 eventyr. Der indledes med en kort beskrivelse af materialer og redskaber og en vejledning i at fremstille klippene. Eventyrene er grupperet, og hver gruppe indledesmed et dobbeltopslag delt i 6 spalter med netop det uddrag af eventyret, der har inspireret forfatteren til den mobile, der er vist i s/h oven over teksten. Derefter følger skabeloner til enmobilerne i fuld størrelse med kortfattede specialvejledninger. Til nogle af eventyrene er der også mindre klip som fx dækkeservietter og forskellige kort og pynt. Alle modeller er vist på klarefarvefotos. Langt de fleste arbejder er sådetaljerige og sarte, at de ikke kan klippes, men skal skæres med hobbykniv eller skalpel og så svære, at de er for tidskrævende i den obligatoriskebilledkunst. Øvede hobbyister på valghold i de ældste klasser kan opnå nogle flotte resultater.Informationer og udgaver