Bøger / faglitteratur til børn / biografier

H.C. Andersen


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. jan. 2017

af

af

Inge Lykke

d. 16. jan. 2017

H.C.Andersen var en dansk digter. Han blev født i Odense i 1805. Da han var lille læste hans far ofte højt for ham. Det var Hans Christian vild med. Han legede også med dukketeater og sang. For 9-11-årige.

Faren døde da Hans Christian var 11 år. Men H.C. Andersen glemte ikke teateret. Da han var 14 år, rejste han til København for at blive skuespiller og sanger. Han blev ikke sanger, men fik små roller på Det kongelige Teater. Da han var 17 år, skrev han nogle skuespil, som teaterdirektøren syntes var gode. Hans Christian var ikke god til at stave, så derfor blev han sendt i skole. Her fik han en streng lærer, der skældte ham ud og forbød ham at skrive digte og skuespil. Men Hans Christian vidste godt, at han var god til at skrive. Da han kom væk fra den strenge lærer, begyndte han at skrive alle sine berømte eventyr. På hvert dobbeltopslag er der et stort farvefoto eller en stor farvet tegning, en tydelig overskrift og en gul faktaboks. Teksten er sat i korte linjer og fylder ca en side pr opslag.

Bogen er overskuelig med et flot layout. Fin lille fagbog. Bogen kan også indgå i et forløb i dansk om H.C. Andersen.

I serien "De små Fagbøger" fra Gyldendal findes i forvejen H.C. AndersenH.C. Andersen fra 2004. I serien "Faktisk", også fra Gyldendal, findes fra 2011I serien "De små Fagbøger" fra Gyldendal findes i forvejen fra 2004. I serien "Faktisk", også fra Gyldendal, findes fra 2011.