Bøger / faglitteratur til børn / biografier

H.C. Andersen


Beskrivelse


Om forfatteren H.C. Andersen (1805-1875), som blandt andet skrev eventyret om Den lille havfrue og Den grimme ælling. Om hans opvækst og nogle af hans mange eventyr.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. feb. 2011

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 22. feb. 2011

To fagbøger i en ny serie Faktisk til faglig læsning i indskolingen. Bøgerne kan anvendes til forfatterskabslæsning i dansk, fagligt læsekursus og selvstændig læsning (fra ca. 8 år).

De to bøger handler om hver sin verdensberømte forfatter, Astrid Lindgren og H.C. Andersen. Der fortælles om deres barndom, hvordan de blev forfatter, og om hvordan de begge brugte oplevelser og erindringer fra deres barndom i deres forfatterskab. I bøgerne refereres til forfatternes kendte historier og eventyr. De to bøger har de elementer, der skal til for at lave en fagbog til målgruppen - tekst i korte linjer og afsnit, stor og tydelig typografi, gode relevante fotos. Desuden er der fremhævede ord, der anskueliggøres med små vignetter og ordforklaringer og på denne måde understøtter læsningen. Bøgerne har alle fagbogens elementer som indholdsfortegnelse, register, ordforklaringer, billedtekster, litteratur- og linkliste. Det er forfatterens første udgivelse. På nettet findes lærervejledning og opgaver til bøgerne.

Der findes en del bøger om de to kendte forfattere. Bogen om H.C. Andersen er noget lettere end H.C. Andersen, 2004 fra serien De små fagbøger. De bøger, der findes om Astrid Lindgren er en del sværere, fx Verdens bedste Astrid, 2007.

De to bøger om to af verdens mest berømte forfattere er både inspirerende, lækre og gennemarbejdede. De tegner godt for den nye serie til den første faglige læsning for indskolingen.