Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

H.C. Andersens illustrerede eventyr


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. apr. 2013

af

af

Rikke Skuldbøl Jakobsen

d. 18. apr. 2013

En samling af H.C. Andersens eventyr til højtlæsning for de yngste. Målgruppen er fra 6 år og opefter. Forsiden signalerer i den grad eventyr med dejlige illustrationer fra et mindre udvalg af digterens historier.

I denne bog præsenteres genfortællinger af 12 af H.C. Andersens eventyr for den yngste målgruppe. Bogen indeholder et udvalg af hans elskede, kendte og klassiske eventyr såsom Prinsessen på ærten, Fyrtøjet og Den grimme ælling. Til slut fortælles om H.C. Andersens liv som endvidere skitseres via en tidslinje - fra vugge til grav. Bogen indeholder illustrationer i forskellige størrelser på de fleste opslag. Disse er lyse, lette og med en eventyrlig streg, som taler direkte til målgruppen.

Denne udgivelse kan sammenlignes med fx H. C. Andersens eventyr : et udvalg, hvor Ib Spang Olsen har udvalgt og illustreret 30 af H.C. Andersens eventyr. Disse formidles for samme målgruppe, som denne titel henvender sig til.

Denne samling af genfortalte klassiske eventyr kan blive et godt supplement til de eksisterende samlinger. H.C. Andersen kan være svær at formidle og forstå for den yngste målgruppe. Med denne udgivelse formidles forfatteren i børnehøjde for de yngste i et værk, hvor 12 af hans mest kendte og elskede eventyr er samlet.