Bøger / faglitteratur / erindringer

H for høg


Beskrivelse


Helen Macdonalds (f. 1970) erindringer om faderens død, der rammer hende som en lammende sorg. Hun bliver besat af tanken om at træne duehøgen Mabel, og det tålmodighedskrævende arbejde med dyret bliver også en bearbejdelse af hendes sorg.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. nov. 2015

af

af

Søren Brunbech

d. 2. nov. 2015

En usædvanlig biografi, der nok især vil appellere til naturelskere.

Helen Macdonald underviste på universitetet i Cambridge da hun mistede sin far. Tabet kastede hende ud i en depressionslignende tilstand, hvor hun bearbejdede sin sorg ved at genoptager sin interesse siden barndommen for rovfugle og falkonervæsen. Hun lukker omverdenen ude, mens hun opdrætter duehøgen Mabel, som hun kommer til at identificerer sig mere og mere med, og i det intense forløb bliver hendes forhold til duehøgen vævet sammen med både forholdet til faderen, hun har mistet, og til forfatteren T.H. White, der ud over sine bøger om Kong Arthur, også har skrevet om sit opdræt af en duehøg.

En flot skrevet og prisvindende erindringsbog med mange facetter og refleksioner, der strækker sig fra sorgbearbejdning og naturoplevelser til en indføring i falkonervæsenets kunst.

De intense naturoplevelser har Macdonalds biografi til fælles med Humlen ved det heleFluefældenTræning af rovfugleKunsten at jage med rovfugle og Fluefælden. En mere nøgterne beskrivelser af falkonervæsenets fra en dansk synsvinkel finder man i Træning af rovfugle og i Kunsten at jage med rovfugleDe intense naturoplevelser har Macdonalds biografi til fælles med Humlen ved det hele og . En mere nøgterne beskrivelser af falkonervæsenets fra en dansk synsvinkel finder man i Træning af rovfugle og i Kunsten at jage med rovfugleDe intense naturoplevelser har Macdonalds biografi til fælles med Humlen ved det hele og Fluefælden. En mere nøgterne beskrivelser af falkonervæsenets fra en dansk synsvinkel finder man i og i Kunsten at jage med rovfugleDe intense naturoplevelser har Macdonalds biografi til fælles med Humlen ved det hele og Fluefælden. En mere nøgterne beskrivelser af falkonervæsenets fra en dansk synsvinkel finder man i Træning af rovfugle og i .


Standart

Årg. 30, nr. 1 (2016)

af

af

Marie Lauritzen

Årg. 30, nr. 1 (2016)