Bøger / faglitteratur

Ha' det godt : sund helt sikkert


Beskrivelse


Skrevet ud fra holdet bag Ha' det godt-programmerne, hvor Marianne Florman og Peter Qvortrup Geisling giver gode råd i forbindelse med overgang til en sundere livsstil. Med anvisninger til træningsøvelser, rygestop, afstresning, opskrifter på sund mad og drikke og det gode liv i det hele taget.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. jan. 2009

af

af

Jette Landberg

d. 13. jan. 2009

For alle, i øvrigt raske mennesker, der ønsker at få et all-round indblik i, hvordan man kan få et sundere liv. Bogen er knyttet til DR1's program af samme navn, men den kan sagtens bruges, uden at man følger programmet.

Læge Peter Q. Geisling, bl.a. kendt fra "Lægens bord" og tidligere håndboldspiller Marianne Florman er holdet bag tv-udsendelserne og denne bog. Desuden deltager sundhedscoach Chris MacDonald bl.a. med sundhedshjulet, der her bliver grundigt forklaret, så man kan anvende det til at måle egen livsstil. Bogen kommer fint rundt om alle aspekter af sund livsstil, bl.a. kost, sex, motion, rygning, alkohol og stress. Her er mange anvisninger på øvelser, madopskrifter og Peter og Mariannes egne, personlige betragtninger om sundhed i hverdagen.

Der findes virkelig mange bøger om forskellige motionsformer, om superkost, styrketræning, rygestop, stress osv., men jeg er ikke tidligere stødt på en bog, der i den grad kommer rundt om det hele og alligevel formår at være både anvendelig og grundig i de enkelte afsnit. Sundhedshjulet har været omtalt i forskellige sammenhænge, men jeg har ikke set det så grundigt beskrevet før.

En fin og lettilgængelig bog for dem, der seriøst vil forsøge at få en bedre livsstil. Bogen kan sagtens bruges alene, uden at man følger tv-udsendelserne af samme navn.