Bøger / faglitteratur / erindringer

Håb


Beskrivelse


I over 10 år holdt Ariel Castro - en voldelig og mentalt syg skolebuschauffør - tre unge kvinder indespærret i sit hus i Ohio. To af kvinderne fortæller om års indespærring, rå vold og voldtægter.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. maj 2016

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 26. maj 2016

Cleveland-kidnapperen Ariel Castro holdt i 10 år 3 unge piger indespærret i sit hus. En beretning om vanvid og håb for unge og voksne læsere af autentiske kriminalsager og "Virkelighedens verden"-bøger.

Med hjælp fra to journalister fortæller to af de tre kidnappede piger om årene 2003-2013, hvor de blev holdt fangne hos den ca. 40-årige skolebuschauffør, Ariel Castro. Efter at have tævet sin kone ud af hjemmet, tog han pigerne for at udleve sin sexfikserede vanvidsforestilling om et lykkeligt familieliv bag barrikaderne i det lille hus. En af pigerne fødte en datter, som var 6 år på tidspunktet for pigernes flugt fra huset. Bogen indeholder kort over FBI's eftersøgningsområde og en fotosektion.

Medrivende og rystende fortælling om en gal mand, 3 stærke unge piger og det livsbekræftende element, den lille datter, som fødes i fangenskabet. Læsevenligt sprog, tydelig skrift, fængende forside og skiftende fortællervinkler.Bogen placerer sig i den bedre ende af de kriminaldokumentariske beretninger med fokus på ofrenes oplevelse.

Cleveland-sagen minder meget om sagerne fra Østrig om Fritzl og Kampusch, der fik større pressedækning herhjemme. Dem kan man læse om i Familien i kælderenUhyret3096 dagePigen i kælderen, Uhyret, 3096 dage og Pigen i kælderenCleveland-sagen minder meget om sagerne fra Østrig om Fritzl og Kampusch, der fik større pressedækning herhjemme. Dem kan man læse om i Familien i kælderen, , 3096 dage og Pigen i kælderenCleveland-sagen minder meget om sagerne fra Østrig om Fritzl og Kampusch, der fik større pressedækning herhjemme. Dem kan man læse om i Familien i kælderen, Uhyret, og Pigen i kælderenCleveland-sagen minder meget om sagerne fra Østrig om Fritzl og Kampusch, der fik større pressedækning herhjemme. Dem kan man læse om i Familien i kælderen, Uhyret, 3096 dage og .