Bøger / skønlitteratur / roman

Haabet : 1787-1825


Beskrivelse


Fregatten Haabet stævner i 1803 ud fra København med skibsreder Frederiksen og hans 14-årige datter Maria om bord. Undervejs afdækkes skibets mørke fortid, samt en række hændelser der har stor indflydelse på Marias opvækst og liv.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. aug. 2016

af

af

Anette B. L Svendsen

d. 5. aug. 2016

I 1803 stævner fregatten Haabet ud fra København med kurs mod Dansk Vestindien. Undervejs afdækkes skibets mørke hemmeligheder. En stærk læseoplevelse for alle der holder af historiske romaner.

Skibsreder Frederiksen og datteren Maria er tilbageholdt på det tidligere slaveskib Haabet. Maria opdager skibets barske fortid og en række hændelser med stor betydning for hendes opvækst. År senere er professor Eide rejst til Sankt Thomas, hvorfra han beskriver de uhyrlige vilkår, slaverne lever under. En roman om tiden hvor slavetransporterne blev afskaffet, men hvor slaverne endnu ikke var frie. Romanen springer i tid og veksler mellem dagbogsnotater, logbogsoptegnelser og breve, hvilket giver "stemme" til flere personer i fortællingen.

Romanen indeholder meget stærke billeder af de uhyrligheder slaverne blev udsat for. Samtidig belyser det generelle menneskesyn der herskede i tiden rigtig fint. Forfatteren formår på bedste vis at samle alle romanens tråde i slutningen af bogen. En interessant og barsk læseoplevelse.

Bogen Lucretia og MargaretSlaverne dansede og holdt sig lystigeFødselsdagsgavenDen lange sang er også en brev/dagbogsroman om slavernes liv og hvis man ønsker baggrundsstof om dansk slavehandel kan bogen Slaverne dansede og holdt sig lystige anbefales. Nyere romaner med slaver som tema er Fødselsdagsgaven og Den lange sang, dog foregår de begge i sydstaterneBogen Lucretia og Margaret er også en brev/dagbogsroman om slavernes liv og hvis man ønsker baggrundsstof om dansk slavehandel kan bogen anbefales. Nyere romaner med slaver som tema er Fødselsdagsgaven og Den lange sang, dog foregår de begge i sydstaterneBogen Lucretia og Margaret er også en brev/dagbogsroman om slavernes liv og hvis man ønsker baggrundsstof om dansk slavehandel kan bogen Slaverne dansede og holdt sig lystige anbefales. Nyere romaner med slaver som tema er og Den lange sang, dog foregår de begge i sydstaterneBogen Lucretia og Margaret er også en brev/dagbogsroman om slavernes liv og hvis man ønsker baggrundsstof om dansk slavehandel kan bogen Slaverne dansede og holdt sig lystige anbefales. Nyere romaner med slaver som tema er Fødselsdagsgaven og , dog foregår de begge i sydstaterne.


litteratursiden.dk

d. 30. aug. 2016

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 30. aug. 2016

Tankevækkende, spændende og barsk historie om dengang Danmark handlede med slaver og brugte dem til sukkerproduktion på De Vestindiske Øer. Jeg bliver somme tider spurgt om, hvad jeg synes er en god b...


Kristeligt dagblad

d. 3. sep. 2016

af

af

Carsten Bach-Nielsen

d. 3. sep. 2016


Jyllands-posten

d. 11. sep. 2016

af

af

Flemming Østergaard

d. 11. sep. 2016


Berlingske tidende

d. 29. okt. 2016

af

af

Jørgen Johansen

d. 29. okt. 2016


Weekendavisen

d. 26. aug. 2016

af

af

Ulrik Langen

d. 26. aug. 2016