Bøger / faglitteratur til børn

Håndarbejde


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. feb. 2018

af

af

Inge Lykke

d. 5. feb. 2018

Håndarbejde er blevet udført af især kvinder igennem mange tusinde år. Der er blevet vævet, strikket, broderet, hæklet og kniplet tilbage fra helt gamle dage og frem til i dag. For 9-12 år.

De første nåle var lavet af knogler og ben, dyretarme blev brugt til tråd, og tøjet var af skind. Senere vævede man stof af planter, pels og uld fra dyr. Rige mennesker fik syet tøj af silke, som blev transporteret til Europa fra Kina ad Silkevejen. Broderi, tæpper bundet af knuder, gobeliner, Bayeux-tapetet, strikning og hækling er også emner, der beskrives i bogen. I bondesamfundet syede pigerne selv deres "udstyr". Den største ændring skete, da industrialiseringen begyndte i 1800-tallet. Maskiner overtog håndens arbejde. I dag udføres håndarbejde af lyst. Illustrationerne er farve- og sort/hvid fotos. Udgives i serien "De små fagbøger".

Bogen er interessant, hvis man godt kan lide historie og håndarbejde. Det er spændende at vide, hvornår de forskellige teknikker opstod, og hvor de stammer fra. Bogen kan bruges i en emnekasse i historieundervisningen og til historisk baggrundsviden i faget håndarbejde og design.

Der findes ikke i forvejen bøger, som fortæller børn om håndarbejdets historiske udvikling. Der findes en bog om tøj i vikingetiden BeklædningBayeux-tapetet og slaget ved Hastings 1066. Fra 13 år anbefales Bayeux tapetet og slaget ved Hastings 1066Der findes ikke i forvejen bøger, som fortæller børn om håndarbejdets historiske udvikling. Der findes en bog om tøj i vikingetiden Beklædning. Fra 13 år anbefales Bayeux tapetet og slaget ved Hastings 1066.