Bøger / faglitteratur

Håndbog for halvgamle mænd


Beskrivelse


Humoristisk portræt af den modne mand. Her kan man finde gode idéer til emner, man kan brokke sig over, og læse om de fire mandetyper: Rabatmanden, Maratonmanden, Den terminale og Den ungsmarte. Med oversigt over klagenævn, og den halvgamle mands ønskeseddel, og et afsnit om oldboys-fodbold og meget mere.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. juni 2010

af

af

Erik Nicolaisen Høy

d. 3. juni 2010

Bogen henvender sig til humoristisk indstillede ældre læsere af begge køn (45+) i stil med læserskaren til Politikens bagside, "At Tænke Sig".

Forfatterne er henholdsvis forhenværende og nuværende redaktører på Politikens bagsideredaktion, ATS. Bogen er (naturligvis) ikke en håndbog, titlen er ment i spøg, og den minder i indhold og stil meget om indslagene fra bagsiden: Humoristisk orienterede med noget alvor bag. Temaerne er tegn på hvordan halvgamle mænd er (næsehår, nattisseri osv.), fire typer af halvgamle mænd, 99 emner at brokke sig over. Hang til vin er et gennemgående tema. Tonen er kærligt distanceret. En satire over en vis type halvgamle mænds særheder, opfattelser af sig selv og fordomme. Sprogligt er bogen let forståelig, og sprogtonen i den lette genre. Den er illustreret med fotoer og tegninger af især Roald Als og andre fra Politiken.

Gorm Vølver har skrevet andre bøger med Bagsideredaktionen, bl.a. Elvira - forkortet af red. : fru Elvira Mortensen in memoriam, 2004.

Humoristisk opslagsbog til såvel festlige lejligheder som adspredelse.


Weekendavisen

d. 18. juni 2010

af

af

Ole Thyssen

d. 18. juni 2010